Bedrijfsovername


Wat komt er allemaal kijken bij een bedrijfsovername? Hieronder lees je meer over hoe wij je kunnen helpen en waar je op moet letten.

Vrijblijvend adviesgesprek

Alles wat u moet weten

Hieronder de verschillende vormen van een bedrijfsovername:

Als je weet welk bedrijf je wilt overnemen is het belangrijk om je in te lezen en te verdiepen in het bedrijf. Dit kun je doen door de website te bekijken, social media door te spitten en publicaties door te lezen.

Tip: Maak je daarna kennis met de eigenaar door af te spreken? Wees dan voorzichtig met wilde plannen die je eventueel hebt, het kan zijn dat de huidige eigenaar hier van schrikt en de hakken in het zand zet.

Een ondernemingsplan geeft je richtlijnen en duidelijkheid waar je naartoe wilt met het bedrijf. Hierdoor is duidelijk wat nodig is en wat nog geregeld moet worden voor het bedrijf.

Op onze pagina “Je eigen bedrijf starten” vertellen we je hoe je een ondernemingsplan schrijft en kun je hier een template voor downloaden. Wel zo handig!

Het is belangrijk om het bedrijf dat je wilt overnemen eerst volledig laten doorlichten – het zogenoemde due diligence onderzoek, ook wel bekend als het boekenonderzoek. Dit uitgebreide onderzoek doe je niet zelf, dat laat je uitvoeren door een accountant of bedrijfsjurist. Bij Hendriksen hebben we een team dat je helpt en begeleidt. Wij werken samen met First-Line Juristen om je ook juridisch te kunnen voorzien van het beste advies.

Een overname vraagt vaak om een forse investering. Naast de kosten voor de overname betaal je in sommige gevallen  ook nog goodwill. Ook hier adviseren we je graag in. Onze afdeling Corporate Finance begeleid dit proces van begin tot eind.

RENDEMENTSSCAN AANVRAGEN

Waarom Hendriksen?

Van het verkoop-klaarmaken van uw onderneming, tot het zoeken een koper en het finaliseren van de deal, onze Corporate Finance-adviseurs doorlopen samen met u alle stappen. Is het nodig om een zijstap te maken? Dan schakelen we onze accountants, jurist of fiscalisten in. Zo begeleidt het dealteam van Hendriksen Corporate Finance u bij elke stap in het verkoopproces.

  • We maken uw onderneming verkoop-klaar, zo gaat u optimaal de markt op;
  • We boren onze netwerken en platforms aan om een geschikte koper voor uw onderneming te vinden;
  • Van het eerste contact tot de definitieve handtekening: we finaliseren voor u de deal.
Damy Heuver - Analist Hendriksen Corporate FinanceCor Jan Verkerk - Manager Hendriksen Corporate Finance

Kom met ons in contact

Onze specialisten helpen u graag verder. Vraag direct een vrijblijvend adviesgesprek aan. Dan nemen wij contact met u op.

Vrijblijvend adviesgesprek

Vind een vestiging in de buurt

Gratis download

Wilt u graag meer informatie over de waarde van uw aandelen of bijvoorbeeld over het herfinancieren van leningen?