Bedrijfsovername


Wat komt er allemaal kijken bij een bedrijfsovername? Hieronder lees je meer over hoe wij je kunnen helpen en waar je op moet letten. Handige tips en een ondernemingsplan die je zo kunt downloaden.

ADVIESGESPREK AANVRAGEN

Vormen van bedrijfsovername

Hieronder de verschillende vormen van een bedrijfsovername:

Maak kennis met de eigenaar

Als je weet welk bedrijf je wilt overnemen is het belangrijk om je in te lezen en te verdiepen in het bedrijf. Dit kun je doen door de website te bekijken, social media door te spitten en publicaties door te lezen.

Tip: Maak je daarna kennis met de eigenaar door af te spreken? Wees dan voorzichtig met wilde plannen die je eventueel hebt, het kan zijn dat de huidige eigenaar hier van schrikt en de hakken in het zand zet.

Ondernemingsplan schrijven

Een ondernemingsplan geeft je richtlijnen en duidelijkheid waar je naartoe wilt met het bedrijf. Hierdoor is duidelijk wat nodig is en wat nog geregeld moet worden voor het bedrijf.

Op onze pagina “Je eigen bedrijf starten” vertellen we je hoe je een ondernemingsplan schrijft en kun je hier een template voor downloaden. Wel zo handig!

Juridische voorbereiding

Het is belangrijk om het bedrijf dat je wilt overnemen eerst volledig laten doorlichten – het zogenoemde due diligence onderzoek, ook wel bekend als het boekenonderzoek. Dit uitgebreide onderzoek doe je niet zelf, dat laat je uitvoeren door een accountant of bedrijfsjurist. Bij Hendriksen hebben we een team dat je helpt en begeleidt. Wij werken samen met First-Line Juristen om je ook juridisch te kunnen voorzien van het beste advies.

Financiering

Een overname vraagt vaak om een forse investering. Naast de kosten voor de overname betaal je in sommige gevallenĀ  ook nog goodwill. Ook hier adviseren we je graag in. Onze afdeling Corporate Finance begeleid dit proces van begin tot eind.

RENDEMENTSSCAN AANVRAGEN

C.J. (Cor Jan) Verkerk RAB

Adviseur Corporate Finance

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.