Begeleiden van herstructurering

Als ondernemer krijg je vroeg of laat te maken met een herstructurering. Bij een herstructurering wordt de inrichting of de structuur van de organisatie gewijzigd. Redenen om een herstructurering uit te voeren zijn bijvoorbeeld fiscale aspecten, toekomstverwachtingen of beperking in de aansprakelijkheid. Je bespaart tijd, geld en frustratie met een doordacht actieplan. Dit actieplan stelt je adviseur in samenspraak met jou op. Hiermee worden bijvoorbeeld de faalkosten gereduceerd. Daarnaast adviseert jouw adviseur onder andere over het wel of niet afstoten van verliesgevende producten/diensten of de structuur van je organisatie te wijzigen. Om zo jouw organisatie te stroomlijnen en te herstructureren.


ADVIESGESPREK AANVRAGEN

Wat bepaalt het succes van een herstructurering?

Wat maakt een herstructurering succesvol? Simpel! De implementatie is de sleutel naar succes. Niet alleen het voorwerk is belangrijk om goed uit te denken met jouw adviseur, ook bij de implementatie is advies en ondersteuning uitermate belangrijk. De Corporate Finance afdeling van Hendriksen is gespecialiseerd in het begeleiden en implementeren van een herstructurering. Jij krijgt advies en hulp om jouw bedrijf beter te laten functioneren. Uiteraard staan wij bij de implementatie van de herstructurering ook voor je klaar. Samen kijken wij naar vraagstukken als: “Hoe creëer je draagvlak binnen de organisatie voor een goede implementatie en maximaal rendement?”.

Wanneer is een herstructurering noodzakelijk?

Verkeert jouw onderneming in zwaar weer? Dan is ingrijpen noodzakelijk! Het is een onzekere tijd voor jou als ondernemer, maar ook voor je personeel. Zeker bij een grote reorganisatie hebben veranderingen gevolgen voor meerdere partijen binnen de organisatie. Denk hierbij aan werknemers, leveranciers of externe partijen. Dit doorloop je gelukkig niet alleen. Met een persoonlijke Corporate Finance adviseur sta jij sterk. De adviseur voorziet jou van advies om de juiste beslissingen te maken. Samen werken jullie naar een gezond bedrijf dat efficiënt en effectief werkt. Dat is uiteindelijk waar wij het samen voor doen!

Persoonlijke begeleiding bij een herstructurering

Niet alleen zakelijk, maar ook emotioneel is een herstructurering intensief. Het heeft intern veel impact en ook op jou als ondernemer. Om een herstructurering van jouw bedrijf in zo goed mogelijke banen te leiden, staan wij jou gedurende het hele proces bij. Gewoon, op de persoonlijke manier zoals je van ons gewend bent. In een proces als deze wil je er niet alleen voor staan, en dat hoeft niet met een adviseur van Hendriksen aan je zijde. Iemand die bij vragen altijd voor je klaarstaat een gespreks- en sparringpartner is. Laat je adviseren en krijg vertrouwen in het proces zodat jij de juiste beslissingen maakt om jouw bedrijf te verbeteren en gezonder te maken.

Meer informatie?

Benieuwd hoe wij jou ondersteunen en adviseren? Neem contact op met Hendriksen Corporate Finance Specialist, Cor Jan Verkerk, door te bellen naar 0546 – 62 99 00 of te mailen naar c.j.verkerk@hendriksen.nl. Vraag daarnaast eenvoudig een vrijblijvend adviesgesprek aan via de onderstaande knop.

ADVIESGESPREK AANVRAGEN

Download onze gratis whitepapers over onder andere het herstructureren van een organisatie.

HCF-SPECIALS DOWNLOADEN

C.J. (Cor Jan) Verkerk RAB

Adviseur Corporate Finance

Op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief