“Bij Hendriksen zie je veel verschillende kanten van het vak” – Robin Sloot, Stagiair Accountancy

6 juni 2019 | Blog


Dit is Robin Sloot, hij is 21 jaar en woonachtig in Kloosterhaar. Hij zit momenteel in het tweede jaar van de opleiding HBO Accountancy. Deze opleiding volgt hij aan het Windesheim in Zwolle. Robin is bijna aan het einde van zijn 20 weken durende stage. Een mooi moment om terug te kijken en te horen hoe hij het heeft ervaren.

“Tijdens mijn zoektocht naar de ideale stageplek reed ik toevallig langs het kantoor van Hendriksen. Ik kende Hendriksen toen nog niet en na de website bezocht te hebben besloot ik om contact te zoeken met José van de HR-afdeling.” zo vertelt Robin. Na mijn bericht kreeg ik al snel reactie dat ze mij graag wilden ontmoeten. Ook zegt hij: “Ik heb alleen mijn C.V. op hoeven sturen en geen motivatiebrief, ze wilden mij daarna gelijk leren kennen in een persoonlijk gesprek.”. Tijdens het gesprek had hij eigenlijk meteen een goed gevoel bij Hendriksen en besloot hij er voor te gaan. Van de 20 weken ging hij 10 weken op de agrarische afdeling in Tubbergen werken. De laatste 10 weken ging hij vervolgens aan de slag voor mkb-klanten op onze vestiging in Almelo. Deze splitsing van zijn stage is hem erg goed bevallen. “Doordat Hendriksen veel verschillende afdelingen heeft en zich niet alleen richt op het mkb zie je meer kanten van het vak. Op de agrarische afdeling gaat het er toch net anders aan toe dan bij mkb-klanten, zo gebruiken we bijvoorbeeld net iets andere programma’s op de agrarische afdeling zoals AgroVision.”

“Ik zat op een kamer met allemaal dames en dan gaat het regelmatig over kinderen en vrouwenzaken haha! Ondanks dat vond ik het erg gezellig en voelde ik mij op mijn plek!”.

Vooral de afwisseling in zijn stage vond Robin erg leuk. In de periode dat hij in Tubbergen zat moesten de aangiften inkomstenbelasting (IB) worden gemaakt. Daarnaast was hij vooral bezig met het inboeken van administraties in de eerste weken en kon hij met vragen altijd bij Marion of Eva terecht. Dit zijn collega’s die bij hem op de kamer zaten. “Ik zat op een kamer met allemaal dames en dan gaat het regelmatig over kinderen en vrouwenzaken haha! Ondanks dat vond ik het erg gezellig en voelde ik mij op mijn plek!”.

De stagebegeleider van Robin in Tubbergen was Huub. Hij keek zijn opdrachten na en bij hem kon Robin ook altijd terecht als hij vragen had of als hij bijvoorbeeld vrij moest hebben voor een toets. In Almelo ging Robin door met waar hij in Tubbergen was gebleven. “In Almelo heb ik naast de eerder genoemde werkzaamheden ook dingen gedaan zoals het maken van financiële verslagen en jaarrekeningen. Ik heb nu al veel geleerd en ze hebben mij zelfs aangeboden om na mijn stage nog op de loonafdeling mee te lopen, zodat ik ook die kant van het vak kan ervaren.”. In Almelo kon hij rekenen op de begeleiding van Jacqueline, Paul en Jan.

“Wat ik fijn vond/vind aan Hendriksen is dat ze echt naar mij luisterden.”.

Tijdens de stage heeft Robin veel geleerd. Hij heeft vooral nieuwe praktische kennis opgedaan. Het werken met verschillende onlineprogramma’s heeft hem veel nieuwe kennis gegeven, want met deze programma’s had hij nog niet eerder gewerkt vanuit school. Het doen van een eerste stage is natuurlijk altijd spannend, want is dit wat je wilt doen als je over een paar jaar afgestudeerd bent. Voor Robin is gelukkig duidelijk geworden dat dit is waar zijn passie ligt: “Ik weet nu zeker dat ik accountant wil worden. Soms vind ik de opdrachten en lessen op school niet heel uitdagend, maar tijdens mijn stage ben ik tot de conclusie gekomen dat het uiteindelijke werk dat ik ga doen echt bij mij past en dat ik het leuk vind.”. Wat ik fijn vond/vind aan Hendriksen is dat ze echt naar mij luisterden. Voordat ik begon, kon ik aangeven op welk kantoor ik het liefste wilde werken. Ik heb toen aangegeven dat Tubbergen of Almelo mij het beste zou uitkomen. Hier is vervolgens gehoor aan gegeven. De overgang tussen Tubbergen en Almelo verliep soepel en door de goede communicatie en de evaluatiemomenten heb ik mij altijd op mijn plek gevoeld. Ik zou mijn studiegenoten zeker aanraden om bij Hendriksen stage te gaan lopen, het is zo divers en de begeleiding is goed. Je kunt hier echt een totaalbeeld krijgen van het accountancy vak.”

Wil jij ook stagelopen bij Hendriksen? Lees er meer over op de onderstaande pagina en stel jezelf aan ons voor!

STAGELOPEN BIJ HENDRIKSEN

Terug naar overzicht

Op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief