Het starten van een eigen bedrijf is een echte trend

25 februari 2019 | Blog


Het afgelopen jaar zijn er meer nieuwe bedrijven opgericht dan alle jaren hiervoor. In 2018 waren dit er maar liefst 191.000. Veel ondernemers met een goed idee besluiten om de stap te zetten en ervoor te gaan. Een prachtige ontwikkeling vinden wij! Ondernemerschap is iets dat wij stimuleren en ondersteunen. Vooral eenmanszaken zijn het afgelopen jaar veel opgericht, dit gold voor maar liefst 94% van de bedrijven.

Vaak dromen mensen al jaren van een eigen onderneming, maar is de stap naar het onbekende iets dat ze uiteindelijk toch maar niet doen. Zonde! Ondernemerschap geeft zoveel kansen en mogelijkheden en het is jammer om achteraf te denken, had ik nu maar… Echter zijn er dus steeds meer mensen die deze stap wel zetten. Het aantal ondernemingen is de afgelopen tien jaar flink gestegen, namelijk zo’n 52%. Hieruit kan geconcludeerd worden dan steeds meer dromen en ideeën in de praktijk worden gebracht.

Het starten van een eigen bedrijf is niet altijd eenvoudig en vergt veel discipline en hard werk. Het begint allemaal met het maken van een ondernemingsplan en het kiezen van de juiste rechtsvorm. Hendriksen heeft een kant en klaar ondernemingsplan voor je die je kunt downloaden, deze hoef je alleen nog maar in te vullen en je hebt een goed document dat je altijd kunt raadplegen. Daarnaast is het beginnen van een onderneming veel beter te doen wanneer je een concreet plan hebt en hebt nagedacht over verschillende zaken.

Vooral het beginnen van een webshop is erg populair. Het is natuurlijk laagdrempelig en relatief eenvoudig en goedkoop om te beginnen. Ook jonge ondernemers staan steeds meer op. In 2018 zijn er 3.585 jonge ondernemers gestart die zich ook bij de KvK hebben ingeschreven.

Trainingen en gratis downloadbare Hend-Out Specials

Via het ROZ verzorgen wij veel trainingen om startende ondernemers handvatten mee te geven en te begeleiden in hun proces. Daarnaast bieden we gratis White papers aan, ofwel Hend-Out Specials, die te downloaden zijn via onze website. Denk hierbij aan het starten van je eigen onderneming, hoe zit het met een auto van de zaak en waar moet je op letten als je voor het eerst personeel gaat aannemen.

Download hieronder onze Hend-Out Special over het starten van je eigen onderneming.

START VAN EEN ONDERNEMING

Een accountant verdient zichzelf terug

Veel startende ondernemers zullen denken, een accountant is veel te duur en wat heb ik hier nou aan? Ze doen zelf de boekhouding en zijn in de veronderstelling dat zij hiermee de kosten van een accountant uitsparen. Bedenk dan goed, hoeveel tijd bij jij bezig met het bijhouden van je eigen boekhouding? Deze tijd kun je niet in het ontwikkelen van je onderneming stoppen en het helpen van klanten. Want zeg nou eens eerlijk, hoeveel uur bespaar je per week door dit uit te besteden en hoeveel kost jij per uur? Precies, ook al deze tijd kost je eigenlijk indirect best veel geld. Daarnaast kan een accountant/boekhouder het natuurlijk veel sneller voor jou bijhouden, en zal hij of zij er niet zoveel uur aan kwijt zijn als dat jij dat nu bent. De kosten kunnen hierdoor lager uitvallen. Ook is de kans dat er foutjes worden gemaakt heel erg klein. Een accountant is daarnaast op de hoogte van alle nieuwe regel- en wetgevingen. Zo kun je misschien gebruik maken van subsidies waar je niet van af wist, of je kostenposten beter anders indelen waar door dit fiscaal aantrekkelijker is. Allemaal punten waar een accountant in gespecialiseerd is en het verschil kan maken. Het is dus altijd de moeite waard om te kijken wat een accountant voor jou kan betekenen, om vervolgens zelf de afweging te maken of het ook echt loont voor jouw onderneming.

Doe daarom de rendementsscan om erachter te komen waar jij winst kunt halen en meer rendement kunt behalen. Vraag hem hieronder vrijblijvend aan.

RENDEMENTSSCAN AANVRAGEN

Meer informatie of zoek je hulp bij het starten van je eigen bedrijf? Neem dan contact op met Marcel Balvers. Dit kan door te mailen naar m.balvers@hendriksen.nl.

Terug naar overzicht

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.