Sportief, muzikaal & gek op cijfers. Dit is Pascal, onze nieuwe collega in Enschede.

28 november 2019 | Blog


Mijn naam is Pascal Nelissen, 23 jaar en ik ben geboren en getogen in Raalte. Hier heb ik tot mijn 21e gewoond. Ik ben mijn opleiding Bedrijfseconomie begonnen aan Saxion Deventer. Hier heb ik de eerste drie jaar van mijn studie gevolgd. Tijdens mijn studie had ik de meeste affiniteit met de rekenvakken. Deze vakken vond ik interessanter dan de theoretische vakken. In mijn vierde jaar ben ik verhuisd naar Enschede. Ik ben naar Enschede verhuisd omdat ik mijn minor heb gevolgd aan de Universiteit Twente. Vervolgens heb ik ook mijn afstudeeropdracht in Enschede gedaan.

Mijn grootste hobby is het luisteren naar en maken van muziek. Het is mij min of meer met de paplepel ingegoten. Mijn vader heeft altijd in een band gespeeld en ben ik van kleins af aan mee geweest naar veel van zijn optredens. Toen ik in de brugklas muziekles kreeg was ik verkocht. In dat jaar heb ik mijn eerste gitaar van Sinterklaas gekregen. Sindsdien ben ik gitaar blijven spelen, zowel akoestisch als elektrisch. Naast muziek probeer ik ook veel te sporten. In de zomer fiets ik graag over de Sallandse Heuvelrug, wat vanuit Raalte om de hoek ligt. In de winter verruil ik de racefiets voor schaatsen en ben ik wekelijks op de ijsbaan te vinden. Daarnaast heb ik ook nog een abonnement bij de sportschool.

Tijdens mijn studie heb ik altijd gedacht dat ik de richting van Controller op wou. Hierbij heb ik nooit aan Accountancy gedacht, omdat ik het niet zag zitten om alleen maar jaarrekeningen te controleren, ik wil ze juist opstellen. Ik dacht dat dit alleen zou kunnen als hoofd van de financiële afdeling in het bedrijfsleven. Bij het horen van Accountancy heb ik de samenstelpraktijk volledig over het hoofd gezien. Ook na het afronden van mijn studie heb ik voornamelijk gezocht naar startersfuncties op financiële administraties. Tijdens de zoektocht naar mijn eerste baan ben ik benaderd door een recruiter van Yours Personeelsdiensten. Zij heeft mij ook in contact gebracht met Hendriksen. Ondanks dat ik sceptisch tegen Accountancy aankeek, heb ik besloten om wel het gesprek aan te gaan met Arjan Winkelman en Richard Timmerhuis. Tijdens het gesprek ben ik enthousiast geworden over de samenstelpraktijk, iets wat ik een jaar eerder waarschijnlijk niet voor mogelijk had gehouden. Ik heb nu de kans om in veel keukens te kijken op financieel gebied. Mocht ik in de toekomst toch nog het bedrijfsleven in willen, kan ik de keuze voor het type organisatie een stuk beter maken door mijn ervaringen die ik hier bij Hendriksen heb mogen opdoen.

Terug naar overzicht

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.