Juridische dienstverlening


Door een toenemende vraag binnen Hendriksen Accountants en Adviseurs naar juridisch expertise is ruim 15 jaar geleden First-Line Juristen ontstaan. Inmiddels adviseren wij, mr. K. (Karolien) Dekker en A.G.J. (Anneloes) Lummen-Kamst, niet alleen de klanten van Hendriksen Accountants en Adviseurs, maar is een zelfstandige adviespraktijk ontstaan gericht op het MKB. Het persoonlijke contact met ons is van essentieel belang.

Adviesgesprek aanvragen

First-Line juristen ~ Juridische dienstverlening

First-Line juristen werkt vanuit 7 vestigingen in Oost Nederland. Binnen First-Line Juristen zijn de juristen gespecialiseerd op het gebied van het ondernemingsrecht, waaronder het verbintenissenrecht en het arbeidsrecht, en op verschillende aspecten van het vastgoedrecht, waaronder koop/verkoop en het huurrecht. Door die specialisatie zijn we in staat de juridisch vaak complexe theorie om te zetten naar een praktisch advies.

Diensten voor ondernemers

Als ondernemer wordt u meer en meer geconfronteerd met juridische vraagstukken. Dit kunnen vraagstukken zijn op uiteenlopende rechtsgebieden, waaronder het ondernemingsrecht, het verbintenissenrecht en het arbeidsrecht, maar ook vastgoedrecht gerelateerde vraagstukken. Het begint feitelijk al bij de start van uw onderneming. Welke rechtsvorm is het meest geschikt? Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende rechtsvormen en welke eisen zijn hieraan verbonden? Maar ook op vragen in verband met de huisvesting van uw onderneming bent u bij ons aan het juiste adres. Zo kunnen wij u bijstaan in het aankooptraject van een locatie en zijn wij gespecialiseerd in het huurrecht. Ook als u met arbeidsrecht gerelateerde vraagstukken zit kunnen wij u bijstaan, bijvoorbeeld met vragen over de inhoud van de arbeidsovereenkomst of als u afscheid van een werknemer wilt nemen.

Wij willen graag met u de verschillende kansen voor u als ondernemer bespreken en de daarmee gepaard gaande risico’s in kaart brengen en deze zo veel mogelijk beperken.

Door u tijdig te adviseren zorgen wij ervoor dat in een eventuele discussie met een derde sprake is van een goede uitgangspositie voor een oplossing. Wij zijn erop gericht om een procedure te voorkomen, maar mocht het zo zijn dat een procedure onafwendbaar is, dan kunt u ook op ons rekenen. Als een advocaat ingeschakeld dient te worden, dan vinden wij, door onze jarenlange ervaring binnen de advocatuur, een advocaat met de juiste specialisatie die bij u als ondernemer past.

Diensten voor particulieren

Ook als particulier komt u steeds vaker in aanraking met juridische vraagstukken. Wij zien dat conflicten steeds vaker veranderen in een juridisch geschil, wat een grote impact op uw privé leven kan hebben.

Wij zijn in staat om voor u helderheid te verschaffen in ingewikkelde juridische vraagstukken, waardoor u inzicht krijgt in uw rechten en verplichtingen. Door u tijdig juridisch te adviseren, kan schade achteraf worden voorkomen. Schroom dan ook niet om uw juridische vraagstuk aan ons voor te leggen. Wij zullen u vervolgens adviseren over de wijze waarop u problemen kunt voorkomen, of de zaak op kunt lossen. Bent u toch in een juridische procedure verwikkeld geraakt, dan staan wij u graag bij.

Voor juridische vraagstukken op gebieden waarin wij niet gespecialiseerd zijn en in kwesties waarin een advocaat ingeschakeld dient te worden vinden wij de specialist die bij u past.

A.G.J. (Anneloes) Lummen-Kamst

Juridische dienstverlening

Karolien Dekker

K. (Karolien) Dekker

Juridische dienstverlening