Fiscale maatregelen zijn verlengd


Wil je op de hoogte blijven van alle actuele updates die voor jou als ondernemer van belang zijn? Ga dan naar ons corona liveblog via de onderstaande knop.

CORONA LIVEBLOG

UPDATE 4/6/2020

Fiscale maatregelen zijn verlengd

Op 28 mei 2020 is ook bekendgemaakt dat de eerder getroffen belastingmaatregelen langer worden verlengd. Het kabinet constateert namelijk dat ondernemers in veel sectoren onverminderd betalingsproblemen ondervinden. Daarom heeft het kabinet besloten de uiterste datum van 19 juni 2020 voor een verzoek om uitstel van betaling van belastingschulden te verlengen tot 1 oktober 2020. Ondernemers krijgen op eerste verzoek drie maanden uitstel van betaling. Voor uitstel langer dan drie maanden worden aanvullende eisen gesteld, zoals een verklaring van de ondernemer dat geen dividenden en bonussen worden uitgekeerd en dat geen eigen aandelen worden ingekocht. De vormgeving van de verklaring wordt nog nader door het kabinet uitgewerkt. Bij het aflopen van het uitstel zal ondernemers een passende betalingsregeling worden geboden, waarvan de concrete vormgeving ook nog zal worden bekendgemaakt. Verder is het vanaf 1 juni 2020 mogelijk om bijzonder uitstel te vragen voor de naheffingsaanslagen BPM voor het tijdvak mei 2020 (op te leggen vanaf half juli 2020).
De verlaging van de invorderingsrente naar 0,01% gold aanvankelijk tot 26 juni 2020, maar deze wordt nu verlengd tot 1 oktober 2020. Ook de verlaging van belastingrente voor alle belastingmiddelen naar 0,01% wordt verlengd tot 1 oktober 2020.

Verder wordt de duur van andere fiscale maatregelen verlengd tot 1 oktober 2020. Denk hierbij aan:

  • de versoepeling van het urencriterium voor IB-ondernemers;
  • de goedkeuringen m.b.t. de betaalpauze voor hypotheekverplichtingen;
  • de btw-vrijstelling voor het uitlenen van zorgpersoneel;
  • de btw-vrijstelling voor medische hulpgoederen.

Meer weten over getroffen fiscale maatregelen? Neem contact op met je adviseur, fiscalist mr. Dick de Ruiter RB door te mailen naar d.deruiter@hendriksen.nl of bel ons via 0546 – 62 99 00 voor antwoord op je vragen. 

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.