€ 800,- energietoeslag: kom jij ervoor in aanmerking?

31 mei 2022 | Kantoornieuws


Sinds deze maand biedt de overheid huishoudens met een laag inkomen een eenmalige energietoeslag van 800 euro. Door de stijgende energieprijzen is het voor mensen met een laag inkomen lastig om rond te komen. De eenmalige toeslag moet hen helpen bij het betalen van hun energierekeningen. In dit artikel lees je wanneer je in aanmerking komt voor de toeslag en hoe je deze kunt aanvragen.

Hoogte van je inkomen

Of je in aanmerking komt voor de energietoeslag wordt bepaald aan de hand van jouw inkomen. Heb je een maandinkomen van 120% van het minimumloon? Dan kom je in aanmerking. Deze 120% komt neer op de onderstaande netto bedragen. Val je binnen één van deze categorieën? Neem dan contact op met je gemeente. Zij kunnen je dan vertellen hoe je de toeslag kunt aanvragen.

 Leefvorm Netto maandinkomen (inclusief vakantietoeslag)
 Alleenstaand, 21 jaar tot pensioenleeftijd € 1.310,05
 Alleenstaande ouder, 21 jaar tot pensioenleeftijd € 1.310,05
 Gehuwd of samenwonend, 21 jaar tot pensioenleeftijd € 1.871,50
 Alleenstaand en gepensioneerd € 1.455,67
 Gehuwd of samenwonend en gepensioneerd € 1.971,05

Bron: Rijksoverheid

Ontvang je een uitkering?

Ontvang je een bijstandsuitkering, IOAW-, IOAZ- of Bbz-uitkering? Dan heb je ook recht op de energietoeslag. Als je in deze categorie valt, dan hoef je de toeslag echter niet aan te vragen. Deze ontvang je automatisch. Heb je de toeslag toch nog niet ontvangen? Neem dan contact op met jouw gemeente.

 

Terug naar overzicht

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.