Nieuwe subsidieregeling vanuit de provincie Overijssel is opengesteld: ‘Jongeren in het MKB’

8 januari 2021 | Algemeen


Vanaf 5 januari 2021 kunnen mkb-ondernemingen met een vestiging in Overijssel onder voorwaarden subsidie ontvangen voor het in dienst nemen van een starter op de arbeidsmarkt of voor het begeleiden van een stagiair en/of BBL’er. Het doel van deze subsidie is om jongeren te behouden voor de regionale en provinciale economie. Daarnaast wil de provincie Overijssel meer jongeren, die praktisch en theoretisch zijn opgeleid, aantrekken.

Wat wordt er verstaan onder jongeren?

  • Een starter op de arbeidsmarkt is een persoon die tussen de 16 en 27 jaar oud is. Hij/zij heeft een diploma behaald aan een instelling voor hoger onderwijs (hbo/wo). En hij/zij heeft de opleiding in het voltijdsonderwijs op of na 1 maart 2020 voltooid;
  • Een stagiair is een persoon die in het kader van een mbo-opleiding stage loopt bij een bedrijf;
  • Een BBL’er is een persoon die de Beroeps Begeleidende Leerweg volgt waarbij hij/zij minimaal drie dagen per week werkt bij een MKB-onderneming en minimaal één dag per week naar school gaat.

Vraag deze subsidie aan

Heb je hulp nodig bij het aanvragen van deze subsidie of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met je salarisadviseur.

Terug naar overzicht

Op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief