Reiskostenvergoeding voor werknemers die thuiswerken


Wil je op de hoogte blijven van alle actuele updates die voor jou als ondernemer van belang zijn? Ga dan naar ons corona liveblog via de onderstaande knop.

CORONA LIVEBLOG

Hebben werknemers die langdurig thuis moeten werken recht op reiskostenvergoeding?

Als een werknemer langdurig moet thuiswerken, betekent dit niet dat de werkgever hem voor die periode geen onbelaste reiskostenvergoeding meer kan geven. Voor het doorbetalen van de reiskostenvergoeding aan bijvoorbeeld werknemers die in isolatie zitten vanwege het coronavirus gelden wel voorwaarden.

Declaraties

Als een werkgever achteraf op basis van declaraties van de werknemer de reiskosten vergoedt, hoeft hij geen reiskosten te vergoeden als de werknemer niet gereisd heeft. Werknemers in corona-quarantaine krijgen dan dus geen reiskostenvergoeding meer.

Vaste vergoeding

Als een werkgever aan een werknemer een vaste reiskostenvergoeding geeft, dan geldt er een bijzondere regel bij langdurige afwezigheid. De werkgever mag dan tijdens maximaal 6 aaneensluitende weken de vaste vergoeding doorbetalen.

Als de werkgever verwacht dat de werknemer langdurig afwezig is, dan mag hij de vaste onbelaste reiskostenvergoeding nog uitbetalen tijdens de lopende en de eerstvolgende kalendermaand. Komt de werknemer weer naar het werk, dan mag de werkgever pas weer reiskostenvergoeding betalen vanaf de maand ná de maand waarin de werknemer weer gaat werken.

Wil je meer informatie of heb je na het lezen vragen over dit onderwerp? Bel dan naar 0546 – 62 99 00 en je wordt geholpen met al je vragen. Je kunt je vraag ook mailen naar f.brummelhuis@hendriksen.nl

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.