Uitstel aanvragen voor de aflossingsverplichting van mijn lening en leaseverplichting


Wil je op de hoogte blijven van alle actuele updates die voor jou als ondernemer van belang zijn? Ga dan naar ons corona liveblog via de onderstaande knop.

CORONA LIVEBLOG

Kan ik uitstel aanvragen voor de aflossingsverplichtingen van mijn lening en leaseverplichting?

UPDATE 22/04/2020

De Rabobank maar wellicht ook andere banken kunnen vanaf heden ook uitstel organiseren voor rente en aflossing op lease voor 3 maanden. Wel wordt er een rentevergoeding aan de klant gevraagd. Deze rentevergoeding wordt berekend op basis van het resterende leasebedrag en het rentepercentage in de lease-overeenkomst. Deze opgebouwde rente wordt na 3 maanden in een aparte rentenota gefactureerd aan de klant. Na 3 maanden gaat de klant weer verder met het betalen van de reguliere maandtermijnen.

De betaalpauze kan voor een beperkt aantal klanten niet verwerkt worden.

Dit geldt voor de volgende specifieke leaseproducten:

  • Buitenlandse valuta;
  • Borrowing base faciliteit;
  • Bevoorschottingsconstructie in de automotive sector;
  • Clubdeal of syndicated structuur;
  • Leaseovereenkomst met terugkoop verklaring.

UPDATE 25/03/2020

Kleinere ondernemingen, met een financiering tot 2,5 miljoen euro, kunnen een half jaar uitstel krijgen van de aflossing van hun leningen. ABN Amro, ING, Rabobank, de Volksbank en Triodos hebben dat samen besloten. Volgens de Nederlandse Vereniging van Banken is de nood onder ondernemingen hoog. Om voor uitstel in aanmerking te komen, geldt wel dat de bedrijven in de kern gezond moeten zijn. Bij de Rabobank en de ING moet je als ondernemer aangeven dat je gebruik wil maken van uitstel van de aflossingsverplichtingen. Bij de ABN AMRO krijgt elke ondernemer uitstel van betaling voor zowel de aflossing als de rente. Wil je dit niet, dan moet je dit uiterlijk 31 maart kenbaar maken.

ABN AMRO ING

Overbruggingslening Rabobank

Naast het uitstellen van aflossingen faciliteert de Rabobank ook de BMKB-C regeling. De verruimde BMKB-regeling is een overbruggingslening waarbij de overheid borg staat voor 75% van de financiering. De verruimde BMKB-regeling ondersteunt bedrijven die door het coronavirus tijdelijk een liquiditeitstekort hebben met een overbruggingslening.

Vraag via de volgende link jouw overbruggingsregeling aan: RABOBANK

Uitstel voor bedrijven met een financieringsbedrag hoger dan 3 miljoen euro Rabobank

Heeft je bedrijf meer dan 3 miljoen euro aan financieringen uitstaan bij de Rabobank? Ook dan vul je het online formulier in om uitstel aan te vragen. Vervolgens nemen zij persoonlijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Uitstel voor bedrijven die begeleid worden door Bijzonder Beheer Rabobank

Wil je uitstel van aflossingsverplichtingen aanvragen en kreeg je bedrijf voor de uitbraak van Corona al begeleiding van de afdeling Bijzonder Beheer? Ook dan vul je het online formulier in om uitstel aan te vragen.

Hieronder links naar de desbetreffende banken voor meer informatie. Heb je vragen? Bel dan met je adviseur of naar ons algemene nummer 0546 – 62 99 00.

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.