Verschillende financieringsvormen

Een financiering is vaak nodig om groeien of innoveren. Heb je een financiering nodig? Dan kun je uit verschillende financieringsvormen kiezen. Misschien financier je een deel van het kapitaal uit je eigen vermogen, maar vaak is er ook extern kapitaal nodig. Doordat niet alleen het doel van een financiering verschilt per case, maar ook de soorten financieringen, maakt dit proces complex. Ondernemer en financier hebben beiden andere belangen en spreken hierdoor niet dezelfde taal. Hierdoor mislukt meer dan de helft van alle financieringen die worden aangevraagd zonder tussenkomst van een professional. Het in de arm nemen van een professional op het gebied van bedrijfsfinanciering is daarom essentieel om jouw financiering succesvol rond te maken, zodat je kunt groeien en/of innoveren met je onderneming.


BEDRIJFSFINANCIERING SCAN

Financieringsvorm 1: Leasing

Heb je kapitaal nodig voor de aanschaf van auto’s, machines, bedrijfsmiddelen? Grote investeringen worden steeds vaker gefinancierd bij een leasemaatschappij. Je kunt hierbij kiezen uit financial lease (huurconstructie waarbij je eigenaar bent van het product gedurende de periode van de lease) of operational lease (huurconstructie waarbij de leasemaatschappij de eigenaar is van het product gedurende de periode van de lease).

Financieringsvorm 2: Factoring

Factoring is een vorm van debiteurenfinanciering. Hierbij breng je je debiteuren onder bij een zogeheten factoringmaatschappij, waardoor je niet hoeft te wachten op je geld. De factoringmaatschappij neemt de factuur (deels) op zich en betaalt dit aan je uit. Vervolgens nemen zij het beheer van de debiteuren over. Met deze constructie wordt een factuur meteen (grotendeels) voldaan en beschik je over meer liquide middelen. Nadat de debiteur daadwerkelijk heeft betaald aan de factoringmaatschappij, wordt er een eindafrekening opgesteld waarbij het factorloon wordt afgetrokken van het bedrag.

 

Financieringsvorm 3: Crowdfunding

Crowdfunding is één van de alternatieve financieringsvormen die sterk aan populariteit wint. Het is een vorm van financiering waarbij een groep mensen zorgt voor de financiële middelen die nodig zijn voor een investering. Zo is in 2019 zeker 223 miljoen euro via crowdfunding gefinancierd.

Financieringsvorm 4: Erfpachtfinanciering

Erfpachtfinanciering komt vooral voor binnen de agrarische sector. Het is een financieringsvorm waarbij het eigendom van bijvoorbeeld een stuk grond wordt gesplitst in een erfpachtrecht en een bloot eigendom. De eigenaar van het erfpachtrecht heeft het gebruikersrecht van de grond. Het eigendom dat bij de gemeente achterblijft nadat het perceel in erfpacht is uitgegeven, heet ‘bloot-eigendom’. Door de bloot-eigendom van jouw perceel te kopen eindigt het erfpachtrecht en word je volledig eigenaar van de grond. De eigenaar van het bloot eigendom ontvangt hiervoor een vergoeding (dit wordt ook wel canon genoemd).

Financieringsvorm 5: Informal investors

Het komt steeds vaker voor dat succesvolle ondernemers investeren in bedrijven van bijvoorbeeld startende collega’s of vrienden. Dit zijn de zogeheten informal investors. Particulieren die willen investeren en startende ondernemers die kapitaal nodig hebben, worden met elkaar in contact gebracht om zo kapitaal, kennis en een netwerk te genereren.

Hulp nodig bij een bedrijfsfinanciering?

Wil je gebruikmaken van één van de bovengenoemde bedrijfsfinancieringsvormen? Hendriksen Bedrijfsfinancieringen helpt jou en toetst welke financieringsoplossingen passen bij jouw case. Denken wij dat we een goede match hebben met een financier? Dan zetten we de aanvraag uit en begeleiden we je daarna tot aan het moment van de verstrekking van de financiering. Snel, eenvoudig en effectief. Een fijn idee, toch?

Hoe start je met de aanvraag van een bedrijfsfinanciering?

Je bent nu op de hoogte van de verschillende financieringsvormen, maar hoe nu verder? Kiezen voor Hendriksen betekent dan ook een financiering zonder zorgen, tijd besparen en een grotere kans op een succesvolle financiering. Vul onze online de Bedrijfsfinanciering Scan in en zie meteen welke financiers er voor jou interessant zijn. Eén van onze professionals helpt je vervolgens en doorloopt alle stappen voor een succesvolle bedrijfsfinanciering, en is de schakel tussen jou en de financier. De ervaring leert dat een financier en een ondernemer elkaars taal niet spreken, waardoor wij als expert een essentiële schakel tussen beide partijen zijn. Dus bespaar tijd, zorgen, geld en krijg een grote kans op een succesvolle financiering door een expert van Hendriksen in de arm te nemen.

Meer informatie? Neem contact op met bedrijfsfinanciering specialist Cor Jan Verkerk door te mailen naar c.j.verkerk@hendriksen.nl of vul hieronder onze Online Bedrijfsfinanciering Scan in.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.