Ik zoek een betrouwbare boekhouder

Op zoek naar een betrouwbare boekhouder? Je hebt behoefte aan een boekhouding die op orde is en snel antwoord op korte vragen die je hierover hebt. Je zoekt daarom een goede boekhouder die je vertrouwt en die zijn werk secuur doet. Het is belangrijk dat je niet zomaar een goedkope boekhouder neemt die zegt “het prima te kunnen”. Ga voor een specialist en iemand die bewezen kennis van zaken heeft. Je bent namelijk altijd zelf verantwoordelijk voor jouw administratie/boekhouding. Ook als jouw boekhouder fouten maakt, ben jij als ondernemer aansprakelijk voor zijn fouten.

ADVIESGESPREK AANVRAGEN

Hoe vind ik de juiste boekhouder?

Welke boekhouder bij jou past, is afhankelijk van de eisen die je stelt. Hoe groot is je administratie? En hoeveel facturen worden er verwerkt? Ook is een persoonlijke klik met je boekhouder belangrijk. Leer elkaar daarom kennen. Een goede boekhouder toont niet alleen interesse in het werk dat hij of zij krijgt door de opdracht, maar ook in jou als ondernemer. Dit vinden wij bij Hendriksen erg belangrijk. Wie ben jij en wie zijn wij? Als je weet met wie je de samenwerking aangaat, dan geeft dat vertrouwen. Daarnaast is het managen van verwachtingen belangrijk. Weet jij wat je van een boekhouder kunt verwachten? En wat verwacht jij dat een boekhouder voor jou doet? Door duidelijke afspraken te maken en wensen uit te spreken gaat de samenwerking beter en weet je wat je aan elkaar hebt. Het is daarom niet alleen belangrijk om een kennismakingsgesprek in te plannen, maar ook om periodiek in gesprek te blijven.

Hoe herken ik een goede boekhouder?

  1. Een goede boekhouder toont interesse in jouw onderneming. Het is daarnaast belangrijk dat je niet zomaar een boekhouder aanneemt die zegt “het prima te kunnen”. Ga voor een specialist en iemand die bewezen kennis van zaken heeft.
  2. Zorg ervoor dat je een vast contactpersoon krijgt toegewezen. Als je een vast contactpersoon hebt maakt dit de communicatie efficiënt, direct en effectief. Jullie zitten op één lijn en je adviseur weet de achtergrondinformatie over jouw onderneming om bijvoorbeeld vragen goed te beantwoorden. Vraag daarom ook altijd of je bij jouw administratiekantoor een vast contactpersoon krijgt, want dit is lang niet overal zo. De toegevoegde waarde van een vast aanspreekpunt is groot, daarom hebben ook al onze klanten een persoonlijk adviseur waar ze altijd bij terecht kunnen.
  3. Bij een goede boekhouder kun je een fixed price afspreken waardoor je niet over je budget heen gaat. Transparantie in de prijsopbouw is belangrijk en vanzelfsprekend bij een goede boekhouder.
  4. Een goede boekhouder kan zijn expertise bewijzen. Het belangrijk om niet zomaar een boekhouder in de armen te nemen en zeker niet alleen op de prijs af te gaan. Goedkoop kan duurkoop worden. Kijk daarom ook naar de bestaande klantenportefeuille, de service en eventueel de genoten opleidingen van de boekhouder.

Wat kost een boekhouder?

De kosten voor een boekhouder variëren en zijn gebaseerd op de ervaring en de genoten opleiding van de boekhouder. De kosten liggen gemiddeld tussen de 40 en 70 euro per uur. Wil je zeker weten dat je niet te veel betaalt? Dan hoef niet per se de goedkoopste boekhouder te kiezen. Wij raden je aan om een maximaal bedrag per jaar af te spreken, een fixed price, waar jouw boekhouder niet overheen gaat. Hierdoor heb je grip op de kosten en blijf je zeker binnen budget.

Wat is het verschil tussen een accountant en een boekhouder?

Een accountant is een beschermde titel. Accountants hebben de bevoegdheid om een verklaring van financiële betrouwbaarheid uit te reiken. Een accountant controleert de boekhouding, waar een boekhouder de boekhouding alleen onderhoudt.

Wanneer kies ik voor een accountant en wanneer voor een boekhouder?

Is je boekhouding complex? Verstuur je bijvoorbeeld veel facturen, heb je veel voorraden die je moet bijhouden, lever je producten of diensten aan het buitenland? Dan is een accountant meestal een betere keus. Heb je bijvoorbeeld een webshop, dan moet je consequent de voorraad moeten bijhouden terwijl je als zzp’er die veel in het buitenland werkt juist weer goed moet letten op de btw die geheven wordt. Afhankelijk van de grote en complexiteit van jouw boekhouding (en jouw eigen kennis) kun je ervoor kiezen een boekhouder of accountant in te schakelen. Hij of zij helpt je met de administratie op orde te brengen en te houden. bedrijfseconomisch en fiscaal gebied. Bij een accountant heb je dus de beschikking over meer specialistische kennis dan bij een boekhouder die alleen de boekhouding bijhoudt zonder een adviserende rol aan te nemen.

Ben jij op zoek naar een boekhouder of accountant en wil je weten of we een match zijn? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0546 – 62 99 00 of door een e-mail te sturen naar info@hendriksen.nl. Een vrijblijvend adviesgesprek aanvragen kan ook: klik daarvoor op onderstaande button.

ADVIESGESPREK AANVRAGEN

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.