Agro

Als ondernemer in de agrarische sector weet jij als geen ander dat de agrarische sector in hoog tempo verandert. Denk aan de veranderende vraag van consumenten, de noodzakelijke wettelijke eisen die worden gesteld en veranderende wet- en regelgevingen. Dit betekent voor jou dat ondernemen in het nu, maar ook continu vooruitkijken belangrijk is. Wij kennen de agrarische wereld als onze broekzak, omdat onze specialisten op de agrarische afdeling al jarenlang werkzaam zijn in jouw branche. Je vindt bij ons een volwaardige gesprekspartner die bekend is met al jouw uitdagingen en problemen. Hij of zij gaat regelmatig met je om tafel, zodat jij altijd weet waar je aan toe bent. Benieuwd hoe wij jou helpen? Je leest het hieronder.


ADVIESGESPREK AANVRAGEN

Wat doet een accountant voor agrariërs? Hij/zij…

  • maakt een gerichte financiële analyse die je (anoniem) kunt vergelijken met collega agrariërs;
  • brengt periodiek je behaalde en te verwachten resultaten in kaart;
  • ondersteunt je bij het opstellen van pachtcontracten, productierechten en vergunningen;
  • helpt je bij het opstellen van bemestingsplannen;
  • helpt je bij het invullen van de gecombineerde opgave;
  • vraagt subsidies aan, zoals de MIA, VAMIL, SDE en Jonge landbouwers.

Wat zijn de voordelen van en agro accountant?

  • Hij/zij kent de agrarische wereld als de eigen broekzak;
  • Je kunt snel schakelen en inspelen op actuele ontwikkelingen en trends in de markt;
  • Je hebt de beschikking over specialistische kennis als het gaat om het aanvragen van subsidies;
  • Je hebt een expert tot je beschikking met kennis over specifieke opgaves, contracten, rechten en plichten waar jij als agrariër mee te maken hebt.

Bezoek inspiratiebijeenkomsten voor agrariërs

Het advies dat jij van je adviseur krijgt moet bruikbaar zijn, en daarom stellen wij hoge eisen aan de kwaliteit hiervan. Het betrekken van de juiste specialisten is hierbij voor ons belangrijk. Jij moet er beter van worden en keuzes moeten op zoveel mogelijk (specialistische) kennis gebaseerd zijn.

Daarnaast is het belangrijk dat je regelmatig contact hebt met collega’s, zodat je ervaringen kunt uitwisselen en je jouw eigen kennis kunt vergroten. Als agrariër heb je echter niet iedere dag contact met collega’s. Daarom organiseren wij ieder jaar meerdere inspiratiebijeenkomsten voor agrariërs. Tijdens deze bijeenkomsten komen de laatste ontwikkelingen op agrarisch gebied aan de orde. Ook worden externe sprekers uitgenodigd om een bepaald thema verder uit te diepen. Ook organiseren we studiegroepen voor agrariërs om kennis uit te wisselen in kleine, interactieve groepen. Zo doen wij net dat stapje extra waardoor jij met vertrouwen onderneemt en zoveel mogelijk aandacht en tijd steekt in je onderneming.

Wil jij ook geïnspireerd worden en ondertussen netwerken en sparren met collega’s? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief speciaal voor agrariërs, zodat jij het als eerste hoort wanneer er weer een bijeenkomst of studiegroep gepland staat. Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief en kies voor het profiel: Agrariër met eigen onderneming.

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.