Juridisch advies

Door een toenemende vraag binnen Hendriksen Accountants en Adviseurs naar juridisch expertise is ruim 15 jaar geleden First-Line Juristen ontstaan. Inmiddels adviseert Marijn (M.) van Popering vanuit First-Line Juristen ondernemers en particulieren binnen het ondernemingsrecht, waaronder het verbintenissenrecht, het arbeidsrecht, en op verschillende aspecten van het vastgoedrecht, waaronder koop-, verkoop-, huur- en VVE-recht.

Adviesgesprek aanvragen

Juridisch advies voor het mkb

Door alle nieuwe wetten en wetswijzigingen liggen er steeds vaker juridische vraagstukken op jouw bordje. Het begint feitelijk al bij de start van jouw onderneming. Want welke rechtsvorm is het meest geschikt? Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende rechtsvormen en welke eisen zijn hieraan verbonden? Daarna is het zeer waarschijnlijk dat je te maken krijgt met de volgende rechtsgebieden:

  • Ondernemingsrecht – wanneer je overeenkomsten sluit met andere partijen of producten verkoopt aan klanten;
  • Verbintenissenrecht – wanneer je een contract afsluit voor bijvoorbeeld een lening;
  • Arbeidsrecht – wanneer je personeel in dienst hebt;
  • Vastgoedrecht – wanneer je een winkelpand huurt of je te maken hebt met milieunormen voor geluid of fijnstof.

Juridisch advies voor ondernemers

Samen met jou bekijken we de juridische kwestie en brengen we de verschillende mogelijkheden in kaart. Op deze manier maak je weloverwogen keuzes en raak je niet verwikkeld in een juridisch geschil. Heb je hier toch mee te maken? Ga dan met ons advies op zak het geschil aan.

Wanneer je tijdig en deskundig geadviseerd wordt heb je, wanneer er sprake is van een discussie met een derde, een goede uitgangspositie voor een oplossing. En moet er uiteindelijk toch een advocaat worden ingeschakeld, dan vinden Marijn en Anneloes voor jou een advocaat met de juiste specialisatie.

Juridisch advies voor particulieren

Ook als particulier kun je in aanraking komen met juridische vraagstukken. Uit ervaring weten wij dat conflicten steeds vaker veranderen in een juridisch geschil. Als dit jou overkomt, dan heeft dit een grote impact op jouw privéleven. Een juridisch geschil kan flink in de papieren lopen, hoe ga je dit betalen zonder dat je gezinsleven hier de gevolgen van ervaart bijvoorbeeld?

Duidelijkheid in de juridische aansprakelijkheid zorgt ervoor dat je weet wat jouw rechten en plichten zijn. Daarnaast krijg je praktische adviezen, zodat je precies weet wat het beste is om te doen. Aarzel dus niet om juridische vraagstukken aan ons voor te leggen. Ben je al in een juridische procedure verwikkeld? Dan helpen wij je graag om dit tot een goed einde te brengen.

Benieuwd hoe we jou ondersteunen en adviseren? Neem contact op met ons door te bellen naar 0546 – 62 99 00 of te mailen naar info@hendriksen.nl. Vraag daarnaast eenvoudig een adviesgesprek aan via de onderstaande knop.

Adviesgesprek aanvragen

mr. M. (Marijn) van Popering

Juridisch adviseur