Agro advies


Als ondernemer in de agrarische sector weet jij als geen ander dat de sector in hoog tempo verandert. En jouw onderneming verandert mee. Ben je op zoek naar een accountantskantoor dat jou daarin kan ondersteunen? Onze agro adviseurs kennen de ins- en outs van het boerenbedrijf en geven concreet advies waar je mee vooruit kan. Dat er veel staat te gebeuren in de agro-sector kunnen wij niet veranderen. Maar wel kunnen we jou helpen bij vinden van de juiste route door die veranderingen.

Kosteloos Adviesgesprek aanvragen

Agrarische boekhouding: de basis op orde

De basis van onze samenwerking is de boekhouding. We regelen de administratie van uitgaande en binnenkomende facturen voor jouw onderneming en verzorgen het samenstel van de jaarrekening van A tot Z. Verder voorzien wij je van praktijkgericht agro advies over onder andere:

  • Subsidies
  • Bedrijfsoverdracht
  • Financiële analyse
  • Bemestingsplannen / Kringloopwijzer
  • Gecombineerde opgave
  • Liquiditeitsbegroting / investeringsplannen

Toekomstperspectief

In alle sectoren – en zeker als zelfstandig ondernemer – is perspectief op een werkbare toekomst in het vak gewenst. Zo ook voor de agrarische sector. ‘Toekomstperspectief’ is dan ook een veel gehoord begrip in de huidige stikstofdiscussie. Maar wat is nou eigenlijk het perspectief voor jou als agrarisch ondernemer? Wat is er nu en straks nog wel mogelijk? Samen ga je hierover in gesprek en bepaal je de te nemen stappen.

Gerichte financiële analyse

Als hulpmiddel om die stappen te bepalen, maken wij een gerichte financiële analyse van jouw onderneming. Samen gaan we om tafel om de cijfers te vergelijken met collega’s in jouw branche. Dat doen we middels een anonieme benchmark. Aan de hand van die cijfers kun jij vervolgens gerichte beslissingen nemen. We maken onder andere benchmarkvergelijkingen voor de melkveehouderij, varkenshouderij en pluimveehouderij. Benieuwd wat er in die financiële analyse staat? Bekijk het demorapport hieronder.

Demorapport bekijken

 

Subsidies

Je hebt als agrariër recht op subsidies. Weet jij voor welke jij allemaal in aanmerking komt? En weet je zeker dat je geen subsidie vergeet? Hoe zonde zou het zijn als je recht hebt op een subsidie, maar je hier geen gebruik van maakt? Onze adviseurs zijn bedreven in het aanvragen van subsidies en kunnen je precies vertellen op welke subsidies jij recht hebt. Voorbeelden van deze subsidies zijn EIA, MIA/VAMIL, ISDE (o.a. zonnepanelen- en windmolen subsidie), Jonge boeren subsidie en regelingen voor duurzame landbouw.

 

Bedrijfsoverdracht

Denk je na over de overdracht van je boerenbedrijf aan een mogelijke bedrijfsopvolger? Of wil je de boerderij overnemen van je ouders? Onze adviseurs hebben veel ervaring met het overdragen van boerenbedrijven en kennen ook de verschillende belangen en emoties die hierbij komen kijken. Daarnaast geeft de mogelijke wijziging van de BOR (Bedrijfsopvolgingssregeling) reden tot overweging van overdracht. Onze adviseurs voorzien je graag van advies.

 

Specialistisch advies

Onze agro adviseurs kunnen je voorzien in een brede behoefte aan advisering. Zit je echter met een complexe adviesvraag? Dan hebben we binnen onze organisaties verschillende specialisten paraat staan om je verder te helpen. Zo geven we specialistisch belastingadvies, juridisch advies en advies over automatisering en personeel.

 

Up-to-date met onze nieuwsbrief en netwerkbijeenkomsten

Wij vinden het belangrijk om jou als agrarisch ondernemer op de hoogte te houden van actualiteiten uit ons vakgebied die jou aangaan. Onze klanten krijgen daarom maandelijks een overzicht met de belangrijkste financiële en fiscale updates die voor hun vakgebied interessant zijn.

Daarnaast organiseren wij jaarlijks inspiratiebijeenkomsten voor agrariërs. Als agrariër heb je namelijk niet dagelijks contact met collega’s en daarom is het fijn om soms eens bij te praten. Tijdens deze bijeenkomsten komen de laatste ontwikkelingen op agrarisch gebied aan de orde. Ook worden externe sprekers uitgenodigd om een bepaald thema verder uit te diepen. Ook voor het najaar van 2022 staat er weer een inspiratiesessie gepland. Hierover binnenkort meer.

Gratis whitepaper?

Meer informatie over bijvoorbeeld bedrijfsoverdracht of het zakendoen met de eigen bv? Download gratis onze whitepapers via de onderstaande knop.

Whitepapers Downloaden

KOM MET ONS IN CONTACT

Onze Agro-adviseurs helpen je graag verder. Bel ons op 0546 – 62 99 00. Of vraag direct een vrijblijvend adviesgesprek aan. Dan nemen wij contact met jou op.

Adviesgesprek aanvragen

ing. H.T. (Huub) Frons

Senior agrarisch adviseur

M.J.A. (Martijn) ten Dam

Agrarisch adviseur

L.J.G. (Laurens) Groeneveld

Agrarisch adviseur

J.H. (Jan) Schepers

Adviseur MKB / Agrarisch adviseur

Het laatste agro nieuws

Melden vanggewassen op zand- en lössgrond

28 september 2023 | Agro

Vanaf dit jaar is een maatregel ter stimulering van de teelt van vanggewassen op zand- en lössgrond van kracht. Deze maatregel houdt in dat voor percelen op zand- en lössgronden een korting op de stikstofgebruiksnorm in het opvolgende jaar gaat

Lees meer

Toepassing van bufferstroken in 2024

28 september 2023 | Agro

Vanuit het GLB en de mestwetgeving is het vanaf 2023 verplicht bufferstroken toe te passen langs watergangen en droge sloten. De regels voor een bufferstrook worden vanuit het GLB en de mestwetgeving bepaald. RVO.nl heeft aangegeven dat voor 2024 dezelfde

Lees meer

Definitieve GLB-aanvraag 2023 en aanmelding voor 2024

21 september 2023 | Agro

Vanaf 15 oktober tot en met 30 november kunnen ondernemers en adviseurs een definitieve aanvraag voor de GLB-subsidie doen. In de Gecombineerde opgave van 2024 kan men zich aanmelden voor de subsidies van 2024.

Definitieve aanvraag voor 2023

Tussen 15

Lees meer