Agro advies


Als ondernemer in de agrarische sector weet jij als geen ander dat de sector in hoog tempo verandert. En jouw onderneming verandert mee. Ben je op zoek naar een accountantskantoor dat jou daarin kan ondersteunen? Onze agro adviseurs kennen de ins- en outs van het boerenbedrijf en geven concreet advies waar je mee vooruit kan. Dat er veel staat te gebeuren in de agro-sector kunnen wij niet veranderen. Maar wel kunnen we jou helpen bij vinden van de juiste route door die veranderingen.

Kosteloos Adviesgesprek aanvragen

Agrarische boekhouding: de basis op orde

De basis van onze samenwerking is de boekhouding. We regelen de administratie van uitgaande en binnenkomende facturen voor jouw onderneming en verzorgen het samenstel van de jaarrekening van A tot Z. Verder voorzien wij je van praktijkgericht agro advies over onder andere:

  • Subsidies
  • Bedrijfsoverdracht
  • Financiële analyse
  • Bemestingsplannen / Kringloopwijzer
  • Gecombineerde opgave
  • Liquiditeitsbegroting / investeringsplannen

Toekomstperspectief

In alle sectoren – en zeker als zelfstandig ondernemer – is perspectief op een werkbare toekomst in het vak gewenst. Zo ook voor de agrarische sector. ‘Toekomstperspectief’ is dan ook een veel gehoord begrip in de huidige stikstofdiscussie. Maar wat is nou eigenlijk het perspectief voor jou als agrarisch ondernemer? Wat is er nu en straks nog wel mogelijk? Samen ga je hierover in gesprek en bepaal je de te nemen stappen.

Gerichte financiële analyse

Als hulpmiddel om die stappen te bepalen, maken wij een gerichte financiële analyse van jouw onderneming. Samen gaan we om tafel om de cijfers te vergelijken met collega’s in jouw branche. Dat doen we middels een anonieme benchmark. Aan de hand van die cijfers kun jij vervolgens gerichte beslissingen nemen. We maken onder andere benchmarkvergelijkingen voor de melkveehouderij, varkenshouderij en pluimveehouderij. Benieuwd wat er in die financiële analyse staat? Bekijk het demorapport hieronder.

Demorapport bekijken

 

Subsidies

Je hebt als agrariër recht op subsidies. Weet jij voor welke jij allemaal in aanmerking komt? En weet je zeker dat je geen subsidie vergeet? Hoe zonde zou het zijn als je recht hebt op een subsidie, maar je hier geen gebruik van maakt? Onze adviseurs zijn bedreven in het aanvragen van subsidies en kunnen je precies vertellen op welke subsidies jij recht hebt. Voorbeelden van deze subsidies zijn EIA, MIA/VAMIL, ISDE (o.a. zonnepanelen- en windmolen subsidie), Jonge boeren subsidie en regelingen voor duurzame landbouw.

 

Bedrijfsoverdracht

Denk je na over de overdracht van je boerenbedrijf aan een mogelijke bedrijfsopvolger? Of wil je de boerderij overnemen van je ouders? Onze adviseurs hebben veel ervaring met het overdragen van boerenbedrijven en kennen ook de verschillende belangen en emoties die hierbij komen kijken. Daarnaast geeft de mogelijke wijziging van de BOR (Bedrijfsopvolgingssregeling) reden tot overweging van overdracht. Onze adviseurs voorzien je graag van advies.

 

Specialistisch advies

Onze agro adviseurs kunnen je voorzien in een brede behoefte aan advisering. Zit je echter met een complexe adviesvraag? Dan hebben we binnen onze organisaties verschillende specialisten paraat staan om je verder te helpen. Zo geven we specialistisch belastingadvies, juridisch advies en advies over automatisering en personeel.

 

Up-to-date met onze nieuwsbrief en netwerkbijeenkomsten

Wij vinden het belangrijk om jou als agrarisch ondernemer op de hoogte te houden van actualiteiten uit ons vakgebied die jou aangaan. Onze klanten krijgen daarom maandelijks een overzicht met de belangrijkste financiële en fiscale updates die voor hun vakgebied interessant zijn.

Daarnaast organiseren wij jaarlijks inspiratiebijeenkomsten voor agrariërs. Als agrariër heb je namelijk niet dagelijks contact met collega’s en daarom is het fijn om soms eens bij te praten. Tijdens deze bijeenkomsten komen de laatste ontwikkelingen op agrarisch gebied aan de orde. Ook worden externe sprekers uitgenodigd om een bepaald thema verder uit te diepen. Ook voor het najaar van 2022 staat er weer een inspiratiesessie gepland. Hierover binnenkort meer.

Gratis whitepaper?

Meer informatie over bijvoorbeeld bedrijfsoverdracht of het zakendoen met de eigen bv? Download gratis onze whitepapers via de onderstaande knop.

Whitepapers Downloaden

KOM MET ONS IN CONTACT

Onze Agro-adviseurs helpen je graag verder. Bel ons op 0546 – 62 99 00. Of vraag direct een vrijblijvend adviesgesprek aan. Dan nemen wij contact met jou op.

Adviesgesprek aanvragen

ing. H.T. (Huub) Frons

Senior agrarisch adviseur

M.J.A. (Martijn) ten Dam

Agrarisch adviseur

L.J.G. (Laurens) Groeneveld

Agrarisch adviseur

J.H. (Jan) Schepers

Adviseur MKB / Agrarisch adviseur

Het laatste agro nieuws

NVWA verlaagt handhavingsgrens vangletsel pluimvee

23 maart 2023 | Agro

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) treedt vanaf 1 januari 2024 handhavend op als er bij 1% of meer van de dieren in een koppel pluimvee vangletsel wordt geconstateerd. In die gevallen legt de NVWA een bestuurlijke boete op aan zowel de

Lees meer

Regelgeving scheuren grasland

23 maart 2023 | Agro

Voor het scheuren, doodspuiten of vernietigen van grasland gelden, afhankelijk van de grondsoort, verschillende perioden, waarin dit is toegestaan en gelden verschillende voorwaarden. Hieronder volgt een overzicht van de regelgeving, die geldt voor het

Lees meer

Openstelling TEK-regeling op 21 maart

16 maart 2023 | Agro

De Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) biedt een tijdelijke tegemoetkoming voor mkb-ondernemingen (waaronder landbouwondernemingen) waarvan de energiekosten minimaal 7% uitmaken van de totale omzet. De regeling wordt opengesteld in de

Lees meer

Verpachter moet schade pachter vergoeden

16 maart 2023 | Agro

Verpachter en pachter hadden een pachtovereenkomst gesloten met betrekking tot het gebruik van een perceel grond. In de overeenkomst was opgenomen dat het land zou worden gebruikt voor de teelt van tulpen en de verpachter verklaarde hierin dat het land

Lees meer

Subsidie behoud graslandareaal derogatiebedrijven

9 maart 2023 | Agro

De subsidiemodule behoud graslandareaal heeft als doel het behoud van grasland en voorziet in een tijdelijke tegemoetkoming voor een gedeelte van de extra kosten die derogatiebedrijven moeten maken als gevolg van de versnelde afbouw van derogatie en wordt

Lees meer