Bert en Janneke van GroenRijk in Den Ham

5 juli 2019 | Blog


In Den Ham ligt tuincentrum Groenrijk. Een prachtig tuincentrum waar het binnen altijd zomer lijkt te zijn. De mooi kleurende bloemen en planten staan mooi opgesteld en er heerst een gemoedelijke sfeer. Groenrijk is een familiebedrijf net als Hendriksen. Momenteel wordt Groenrijk gerund door Janneke en Bert Timmerman. Het tuincentrum Groenrijk is ooit opgericht door de vader van Bert. Hij verkocht bloemen op de markt en de voorraad bloemen die hij hiervoor had, bewaarde hij thuis. Langzamerhand werd er vanuit zijn huis steeds meer van deze voorraad verkocht. Door de stijging van deze verkoop is er achter het huis een kas neergezet en is het langzaam uit gaan breiden tot wat Groenrijk nu is.

Het specialisme van Groenrijk zijn vooral de snijbloemen en het groen zoals vaste planten en bomen. Er worden wel accessoires verkocht, maar doordat deze artikelen in meer winkels te koop zijn is dit een wat lastige markt. Bert gaat wekelijks naar de veiling om hier bloemen in te kopen. Dit scheelt aanzienlijk in de inkoopprijs en hierdoor kunnen ze klanten de beste prijs bieden en mooie verse bloemen. Ook online is Groenrijk aanwezig. Ze hebben een mooie website met een webshop. Zelf zeggen Janneke en Bert dat het online kopen van bloemen nog niet echt iets is wat mensen veel doen. “Vaak willen klanten bloemen in het echt bekijken voor ze de bloemen kopen”, zo vertelt Janneke.

Hij kent onze business en weet op welke momenten zijn hulp van pas kan komen.

Om meer klanten te trekken maken Janneke en Bert gebruik van de mogelijkheid om flyers te versturen vanuit Groenrijk. Ze hebben 16 flyers per jaar tot hun beschikking en deze verdelen ze over de pieken gedurende het hele jaar. Op deze manier proberen ze een extra boost te geven aan de verkoop op de momenten dat mensen graag bloemen en planten kopen. “Onze markt is erg seizoen afhankelijk, het weer is dan ook van grote invloed op onze verkoop. Als het in het voorjaar bijvoorbeeld slecht weer is, dan merken we dat de verkoop soms wel met 30% daalt. Meestal belt onze accountant Bert Wesselink dan ook even hoe het met ons gaat en of hij nog ergens mee kan helpen. Hij kent onze business en weet op welke momenten zijn hulp van pas kan komen”.

Als Bert meer vertelt over hoe hij in het bedrijf is gekomen zegt hij: “Ik heb in 1985 het bedrijf van mijn vader overgenomen, omdat hij problemen met zijn gezondheid had. Ik was toen 20 jaar oud en toen zaten we al bij Hendriksen. Hendriksen heeft ons geholpen met het proces van het overnemen van mijn vaders bedrijf door adviezen te geven en actief mee te denken”. Nog maar kortgeleden hebben Bert en Janneke een flinke verbouwing gedaan. Tijdens deze verbouwing kwam er veel op hun af. “Voor de verbouwing moesten er veel rapporten worden gemaakt over de energievoorziening en milieueisen bijvoorbeeld. Ook waren er subsidies waar we recht op hadden, maar waar wij zelf geen weet van hadden. Dit zijn de momenten dat een accountant je echt kan helpen en het je geld op kan leveren”, vertelt Janneke. “Bert Wesselink heeft met ons meegedacht over deze zaken, maar ook over hoe onze omzet zou kunnen gaan stijgen na de verbouwing en hoe we dit slim konden aanpakken”, vult Bert aan.

Het zijn niet alleen de adviezen die ze geven waar je veel aan hebt, het zijn ook andere zaken zoals de loonadministratie die nogal complex is bij ons.

Janneke en Bert ervaren het contact met Hendriksen erg positief. Als zij iets hebben dan laten ze van zich horen en andersom ook. Gerrit Hendriksen komt nog wel eens bij ons langs. Janneke belt voornamelijk met Bianca mocht er iets zijn. Een accountant is voor Janneke en Bert van grote toegevoegde waarde. “Het zijn niet alleen de adviezen die ze geven waar je veel aan hebt, het zijn ook andere zaken zoals de loonadministratie die nogal complex is bij ons. Deze besteden we ook uit aan Hendriksen en het geeft ons zoveel rust om te weten dat dit altijd goed is en dat ons personeel op tijd betaald wordt en dat de lonen kloppen”, zo zegt Janneke.

Het persoonlijke contact op momenten dat het nodig is en de waardevolle adviezen die ze in het verleden van hun adviseur hebben gekregen maakt dat Bert en Janneke niet denken ooit te zullen veranderen van accountant. “Waarom zou je iets veranderen als het zo goed is en zo goed bevalt? Bij Hendriksen kennen ze ons en hoeven we onze situatie niet uit te leggen. Dat geeft vertrouwen en rust zodat wij ons bezig kunnen houden met ons tuincentrum”.

Terug naar overzicht

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.