Deze 5 stappen moet je zetten voor een succesvolle bedrijfsfinanciering

16 april 2021 | Blog


Ben jij op zoek naar een financiering voor jouw project of bedrijf? Om succesvol een financiering aan te vragen is het belangrijk dat je weet hoe het financieringsproces in zijn werk gaat, namelijk: welke stappen worden ondernomen en wat kun je verwachten tijdens het proces. We zien dat het financieringslandschap complexer is geworden voor de ondernemer. Banken stellen strengere eisen voor een zakelijke lening waardoor er alternatieven zijn ontstaan. Voor een financieringsaanvraag krijg je als ondernemer te maken met meerdere financieringspartijen die ieder hun eigen voorwaarden hanteren. Hoe beter je voorbereid bent met behulp van een ervaringsdeskundige, des te groter de slagingskans. Wil je zorgeloos, eenvoudig en snel een aanvraag doen? Kies dan voor de adviseurs/professionals van Hendriksen Bedrijfsfinancieringen. Wil je snel je mogelijkheden toetsen? Kies dan voor de Bedrijfsfinanciering Scan van Hendriksen. Wil je weten hoe het financieringsproces er uitziet? We leggen je het graag uit in vijf stappen.

Stap 1: De intake

Hendriksen Bedrijfsfinancieringen heeft meer dan twintig jaar ervaring met het begeleiden van bedrijfsfinanciering. In onze online Bedrijfsfinanciering Scan maken we snel inzichtelijk welke geldverstrekkers geschikt zijn voor jouw aanvraag. Vervolgens gaan we een intakegesprek aan om jouw situatie nader te bekijken. Hierin bespreken wij de financieringsmogelijkheden.

Stap 2: Financierbaarheid toetsen

Na de intake gaan we samen de diepte in. Dit betekent dat we op basis van een bedrijfsbeschrijving, financiële gegevens en investeringsplannen de financierbaarheid toetsen. Wij hechten veel waarde aan een persoonlijk gesprek met jou. Wij zijn van mening dat het in iedere situatie belangrijk is dat we elkaar (kort) spreken. Dit kan face-to-face maar ook via een videogesprek. Door elkaar te leren kennen krijgen wij een gevoel bij jou als ondernemer en krijg jij meer vertrouwen in ons als financieringsdeskundige.

Stap 3: Bepalen financieringsalternatieven

Voor de invulling van de financieringsoplossing is het hebben van een businessplan, financiële gegevens, prognose etc. noodzakelijk. Je wordt natuurlijk door je adviseur ondersteund in het aanleveren van deze gegevens. Heb je bijvoorbeeld al een businessplan? Dan neemt je adviseur deze door, zodat zeker is dat alle documenten en gegevens volledig zijn.

Stap 4: Afstemming informatiebehoefte, rol en taakverdeling

Hebben we aanknopingspunten gevonden om tot een financieringsoplossing te komen die toekomstbestendig is? Dan bepalen we welke financierspartijen het meest geschikt zijn om de financieringsaanvraag heen te sturen. Uiteraard communiceren wij deze selectie met jou.

Stap 5: Aanvraag financiering

Heb je met je adviseur alle stappen hierboven doorlopen? Dan toetst Hendriksen Bedrijfsfinancieringen of de financieringsoplossingen passen bij jouw case. Denken wij dat we een goede match hebben? Dan zetten we de aanvraag uit en begeleiden we je daarna tot aan het moment van de verstrekking van de financiering. Een fijn idee, toch?

Hoe start je met de aanvraag van een bedrijfsfinanciering?

Je bent nu op de hoogte van de vijf stappen, maar hoe nu verder? Vul online de Bedrijfsfinanciering Scan in op onze Corporate Finance webpagina en zie meteen welke financiers mogelijk voor jou interessant zijn. Eén van onze professionals helpt je vervolgens verder met het doorlopen van de vijf stappen en is de schakel tussen jou en de financier.

Belangrijk te weten is dat ruim 30% van de financieringsaanvragen mislukken zonder tussenkomst van een expert. De reden? De ervaring leert dat een financier en een ondernemer elkaars taal niet spreken, waardoor wij als expert een essentiële schakel tussen beide partijen zijn. Kiezen voor Hendriksen Bedrijfsfinancieringen betekent dan ook een grotere kans op een succesvolle financiering.

Heb jij een financieringsvraagstuk of heb je een zakelijke lening nodig? Neem contact op met Cor Jan Verkerk of Damy Heuver. Mail naar c.j.verkerk@hendriksen.nl of d.heuver@hendriksen.nl of bel naar 0546 – 62 99 00 voor meer informatie. Vul hieronder onze Online Bedrijfsfinanciering Scan in. Zodat wij alvast voor jou aan de slag kunnen!

Bedrijfsfinanciering Scan

Terug naar overzicht

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.