Hendriksen collega’s: Angelique Derkman

10 april 2019 | Blog


Ik ben Angelique Derkman, 37 jaar en sinds 1 december 2018 werkzaam als Accountant bij Hendriksen Accountants en Adviseurs op de vestiging in Oldenzaal.

Ik ben geboren en getogen Denekampse en woon daar samen met Renzo en onze 2 dochters van 7 en 2 jaar. Wij houden van kamperen en het buitenleven en hieraan besteed ik dan ook graag mijn vrije tijd. Daarnaast ben ik secretaris van de ondernemersvereniging “Industrie Denekamp”. Opgegroeid in een ondernemersgezin wist al snel tijdens mijn middelbare schoolperiode dat ik “iets met cijfers” wilde gaan doen en kwam zo op de MEAO terecht. Na een stage bij een accountantskantoor wist ik het zeker, ik word accountant, en dat is gelukt.

Ik ben in 1999 begonnen bij een accountantskantoor in Denekamp en volgde daarnaast in deeltijd mijn opleiding. Eerst HBO en vervolgens de accountancy opleiding. In 2011 mocht ik mijn AA-titel in ontvangst nemen en dit jaar werk ik alweer 20 jaar in de accountancy.

Geweldig vond ik het, en nog steeds, om samen te mogen werken met gepassioneerde MKB-ondernemers die gaan voor hun onderneming en daar bloed zweet en tranen voor over hebben. Deze situatie kende ik natuurlijk van thuis en zorgt ervoor dat ik mij goed kan inleven in de dagelijkse gang van zaken van een ondernemersgezin.

De samenwerking tussen ondernemer en accountant heeft ook alles te maken met vertrouwen. De ondernemer moet er op kunnen vertrouwen dat de accountant proactief met hem of haar meedenkt. Wij kunnen de ondernemers ontzorgen op het gebied van de financiële administratie, salaris administratie, fiscale aangiften en advisering, financieringsaanvragen maar ook bij juridische zaken.

Dit zodat de ondernemers bezig kunnen zijn met hetgeen voor hen van belang is, ondernemen!

Klanten van Hendriksen Accountants en Adviseurs mogen erop vertrouwen dat wanneer er wijzigingen zijn in wet- en regelgeving waarvan zij kunnen profiteren of op moeten anticiperen wij ze hierop attenderen. Dat betekent dat regelmatig contact met de klant van belang is om hierop tijdig in te kunnen spelen. Vertrouwen betekent ook je zorgen als ondernemer kunnen delen in mindere tijden. Ook daarin proberen wij mee te denken en hulp te bieden binnen onze mogelijkheden.

Belangrijke kernwoorden voor mij zijn dan ook: toegankelijk, luisteren, inlevingsvermogen en persoonlijke betrokkenheid.

Ben jij ook op zoek naar een ‘ondernemende accountant’ die liever met je vooruit denkt dan stil staat bij het verleden? Neem dan contact op met mij of één van mijn collega’s.  Hopelijk spreken wij elkaar snel.

Met vriendelijk groet,

Angelique Derkman AA

Terug naar overzicht

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.