Hendriksen collega’s: Gerben ten Bolscher

5 maart 2019 | Blog


Mijn naam is Gerben ten Bolscher, ik ben 43 jaar en inmiddels 18 jaar getrouwd met Riëtte. We hebben 3 dochters in de leeftijd van 17, 12 en 7 en een zoon van 15. Ik ben geboren en getogen in Rijssen.

Mijn HAVO-opleiding heb ik gevolgd bij College Noetsele te Nijverdal, daarna heb ik 2 jaar de MEAO gevolgd aan het Van Rhijn College te Almelo om vervolgende de studie bedrijfseconomie te volgen aan de HEAO te Enschede. Nadat ik hier in 1999 ben afgestudeerd ben ik gaan werken bij een plaatselijke autodealer. In 2004 ben ik begonnen bij mijn huidige werkgever Hendriksen Accountants & Adviseurs. In 2006 heb ik de opleiding belasting-assistent gedaan en in 2012 heb ik de opleiding belasting-consulent afgerond.

In de vrije tijd doe ik aan mountainbiken en hardlopen, het zijn wat mij betreft ook wel noodzakelijke hobby’s gezien de hoeveelheid zitwerk dat mijn beroep met zich meebrengt.

Hendriksen is wat mij betreft een leuke werkgever die goed bij mij past. Groot genoeg voor meer dan voldoende uitdagingen binnen de accountancy en de diverse fiscale terreinen, maar ook klein genoeg om vrijdag middags nog een drankje te kunnen doen met je collega’s.

Bij Hendriksen ben ik begonnen als assistent. Vanaf 2007 heb ik als Adviseur midden- en kleinbedrijf een eigen klantenkring binnen diverse branches. Als adviseur help en ontzorg ik de klant met allerlei vraagstukken op fiscaal gebied, financiering, administratie, automatisering etc. Het leuke aan dit werk is de grote diversiteit aan mensen en onderwerpen waar je mee te maken hebt, elke dag is weer anders dan je in gedachten had.

Ik ben van mening dat het hebben van een accountant/adviseur is m.i. voor met name de MKB wereld een echte must is. Wanneer een bedrijf geen accountant/adviseur in de arm heeft genomen loopt het toch vaak ongemerkt veel voordelen mis.

Voorbeeld waar ik onlangs tegen aan liep was een ondernemer die in zijn vierde ondernemersjaar bij ons kwam, Hij had daarvoor geen accountant gehad en wilde een BV oprichten i.v.m. de groei van zijn onderneming. De aangifte van het 3e jaar was nog niet ingediend. We hebben het pand volledig afgeschreven door gebruik te maken van de startersfaciliteiten die elke ondernemer t/m het 3e jaar heeft. Vervolgens hebben we in het vierde jaar de onderneming met terugwerkende kracht per 1 januari geruisloos ingebracht in een BV. Het belastingvoordeel dat dit opleverde was aanzienlijk, welke de klant goed kon gebruiken om te investeren in zijn groeiende bedrijf. Was hij een paar maanden later geweest, dan hadden we deze mogelijkheid niet meer gehad.

Dit voorbeeld laat zien hoe belangrijk het is om een accountant als mkb’er in de armen te nemen. Wil je daarom contact met mij of één van mijn collega’s? Dan kun je bellen naar 0548 – 535 000

Met vriendelijk groet,

Gerben ten Bolscher

Terug naar overzicht

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.