-Het is wel wennen om als boerenzoon veel stil te zitten overdag – Twan, afstudeerder op de agrarische afdeling

4 oktober 2019 | Blog


Elk schooljaar geven wij studenten de mogelijkheid om binnen Hendriksen stage te lopen. Wij vinden de ontwikkeling van toekomstige professionals belangrijk en kijken altijd kritisch naar wat wij studenten kunnen bieden. Wij zijn daarin heel eerlijk. Wij nemen studenten alleen aan wanneer wij zeker weten dat wij hen persoonlijke begeleiding kunnen geven en wij de juiste mensen beschikbaar hebben om een student te begeleiden. Leer hieronder Twan kennen, hij werkt mee op onze agrarische afdeling in Tubbergen.

Ik ben Twan Wolbink, ik ben 20 jaar oud en woon in Rheezerveen samen met mijn ouders en mijn broertjes. Vanaf 9 september ben ik werkzaam bij Hendriksen Accountants voor mijn afstudeerstage. Ik ga hier mijn afstudeeropdracht uitvoeren en meewerken op de agrarische afdeling. Mijn opdracht zal zich richten op hoe de agrarische afdeling adviezen geeft en hoe we dit kunnen optimaliseren. In mijn vrije tijd voetbal ik veel, dit doe ik bij HHC Hardenberg, ook train ik hier een team. Daarnaast kijk ik graag een leuke serie of doe ik graag wat met mijn vrienden/vriendin.

Ook ben ik werkzaam in het bedrijf van mijn ouders, wat bestaat uit melkvee, vleesvee en akkerbouw. Op dit moment zit ik in mijn laatste jaar Agrarisch ondernemerschap dier- en veehouderij. Dit jaar heb ik gekozen voor de minor accountancy. Deze minor keuze heb ik gemaakt omdat ik hier mijn twee passies in kwijt kan, namelijk het werken met cijfers en het werken in de agrarische sector. Ik volg deze studie aan de Aeres Hogeschool te Dronten en ik heb zin in de aankomende stageperiode waarna ook het einde van mijn opleiding in zicht komt. Mijn stage is inmiddels al een paar weken bezig en ik merk dat Hendriksen een open bedrijf is en een gezellig team heeft, ik werd goed opgevangen op de agrarische afdeling en had ik gelijk een mooi plekje aan het raam.

Wat doe ik op de agrarische afdeling?

Ik zit op de agrarische afdeling in Tubbergen. Wij zitten op de tweede (en hoogste) verdieping van het kantoor. Er hangt een ontspannen sfeer en de radio staat altijd aan. Momenteel ben ik vooral bezig met het verwerken van de administraties van verschillende bedrijven. Op deze manier leer ik de programma’s kennen en krijg ik feeling met de klanten. Later in mijn stage hoop ik wat meer mee te helpen bij het maken van jaarverslagen en btw-aangiftes. Tijdens mijn stage wil ik graag adviesgesprekken met klanten gaan bijwonen om zo ervaring op te doen. Ik vind het leuk dat je tijdens deze gesprekken cijfers begrijpbaar maakt en hier praktische adviezen aan kunt binden. Agrariërs zijn veelal praktisch ingesteld en vinden het prettig om de cijfers te zien en hier gelijk een koppeling met de praktijk mee te maken.

Momenteel ben ik dus druk met de digitale factuurverwerking, het leuke hieraan is dat geen enkel factuur hetzelfde is en de bedrijven ook allemaal verschillend zijn qua bezigheden, dus afwisseling genoeg. Dit werk geeft soms uitdagingen wanneer de boekhouding niet op orde is, maar samen met mijn begeleider zorgen we dat het weer op orde komt. Zo heeft elk werk zijn uitdagingen. Ik leer er veel van waar ik in de toekomst voordeel van heb. Ik begin mijn dag meestal om half 9 en om 5 uur ben ik weer vrij. Het is wel even wennen om als boerenzoon 8 uur per dag naar een scherm te kijken en op een stoel te zitten, maar ik kijk uit naar de komende weken als stagiair bij Hendriksen Accountants.

Wil jij ook stagelopen bij Hendriksen?

Wil jij net als ik stagelopen bij Hendriksen? Kijk dan op www.hendriksen.nl/stagelopen-accountancy/

Terug naar overzicht

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.