“Opdrachten voor klanten doen vind ik het meest leuk” – Myrthe

6 november 2019 | Blog


Elk schooljaar geven wij studenten de mogelijkheid om binnen Hendriksen stage te lopen. Wij vinden de ontwikkeling van toekomstige professionals belangrijk en kijken altijd kritisch naar wat wij studenten kunnen bieden. Wij zijn daarin heel eerlijk. Wij nemen studenten alleen aan wanneer wij zeker weten dat wij hen persoonlijke begeleiding kunnen geven en wij de juiste mensen beschikbaar hebben om een student te begeleiden. Leer hieronder Myrthe kennen, ze werkt mee op onze vestiging in Oldenzaal tijdens haar stage! 

Mijn naam is Myrthe Teggeler (20), naast mijn stage bij Hendriksen in Oldenzaal ben ik in mijn vrije tijd veel bezig in de paardensport en doe ik leuke dingen met vrienden en vriendinnen. Ik zit in mijn vierde jaar van bedrijfskunde MER aan het Saxion in Enschede. Sinds 2 september loop ik stage bij Hendriksen in Oldenzaal.

Vanaf het begin van mijn opleiding vond ik de financiële vakken het leukst om te doen. Het spelen met cijfers en het oplossen van vraagstukken waarbij cijfers een grote rol spelen vind ik altijd een super leuke uitdaging. Toen het tijd was om een stage te kiezen wist ik dat ik een stageplek wilde bemachtigen waarbij ik deze uitdaging terug zou zien. Ik ben daarom gaan zoeken naar bedrijven die mij dit konden bieden. Hendriksen kwam al snel op mijn pad en nadat ik had gesolliciteerd en een prettig gesprek had gehad, wist ik dat het een goede keuze zou zijn om hier mijn stage te volbrengen.

Hoe ziet mijn stagedag eruit?

Ik begin mijn dag meestal om half 9. Sommige collega’s beginnen al om 8 uur of zelfs nog eerder. Ze zijn hier flexibel in het indelen van de werktijden. Als ik binnenkom hang ik mijn jas op en ga ik naar mijn werkplek. Ik heb momenteel de luxe dat ik tussen twee werkplekken kan kiezen, maar ik moet nu nog een keuze maken welke plek ik definitief zal innemen. Er zijn flexplekken en vaste plekken in het kantoor. Iedereen waarbij Oldenzaal de hoofdlocatie is, heeft een eigen werkplek. De overige plekken worden door de specialisten (zoals juristen en fiscalisten) bezet wanneer zij op de vestiging werken. De overige flexplekken worden door andere collega’s bezet wanneer zij in Oldenzaal werken.

Meestal maak ik in de ochtend eerst een praatje met iedereen die er al is en haal ik koffie of thee voor wie dat wil. Dan start ik mijn computer op en bekijk ik eerst de mails die ik binnen heb gekregen. Vervolgens open ik mijn agenda en kijk ik of ik de komende week nog overleggen heb waar ik iets voor moet voorbereiden. Als ik mijn mails heb beantwoord en op mijn “to do” lijst heb gezet ga ik beginnen aan mijn werkzaamheden. Ik hou mij nu nog voornamelijk bezig met het verwerken van de financiële administratie en het doen van fiscale aangiftes. Door dit te doen raak ik bekend met de verschillende systemen en pakketten waarmee Hendriksen en haar klanten werken. Daarnaast stel ik voor klanten de jaarcijfers samen en maak ik jaarrekeningen. Ik vind het leuk om met opdrachten bezig te zijn voor klanten, ik heb dan het gevoel dat ik iemand verder help en dat ik een toegevoegde waarde heb met wat ik doe. Als stagiaire denk je al snel, “Wat zou ik kunnen toevoegen tijdens mijn stage?”. Door de concrete opdrachten die ik tot nu toe heb gekregen en de daarbij behorende uitleg, weet ik wat ik voor klanten doe als ik een bepaalde handeling uitvoer. Dit vind ik prettig en dit maakt de stage leuker.

In de pauze zitten we met z’n allen aan tafel om te eten. Er hangt een gezellige sfeer en er wordt altijd veel gelachen en verhalen verteld (vooral na het weekend). De middagen vliegen voor mijn gevoel altijd voorbij, alleen het laatste half uur kan soms langer duren, omdat je dan langzaam alles aan het afronden bent. Om 17.00 uur is mijn dag voorbij en stap ik op mijn fiets om naar huis te gaan.

Wil jij ook stagelopen bij Hendriksen?

Wil jij net als ik stagelopen bij Hendriksen? Kijk dan op www.hendriksen.nl/stagelopen-accountancy/

Terug naar overzicht

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.