Waarom is actuele managementinformatie met Visionplanner voor iedere ondernemer een must?

9 februari 2021 | Blog


“Het afgelopen jaar is de vraag naar prognoses en tussentijdse cijfers explosief gestegen”, zo laat accountant adviseur Roland Knol AA weten. “Ik merk dat klanten in het moment willen handelen. Ze willen cijfers vergelijken met de begroting en direct bijsturen waar nodig. Juist in onzekere tijden zoals nu hebben ondernemers behoefte aan een stuk houvast. Ze willen kosten besparen en zien waar hun geld naartoe gaat. Hoe komt het dat de personeelskosten ineens hoger zijn? Waarom stijgen de reiskosten? Of: waar geven we ongemerkt toch veel geld aan uit? Dit zijn allemaal vragen waar ondernemers mee zitten. En een dashboard in Visionplanner maakt die data inzichtelijk.”

Een tijdbesparing van drie uur met Visionplanner

Waarom kiezen klanten steeds vaker voor Visionplanner en wat levert het concreet op? Roland: “Visionplanner is efficiënt waar het kan en uitgebreid waar het moet. Mijn ervaring is dat Visionplanner ten opzichte van klassieke rapportgeneratoren ongeveer drie uur per jaarrekening bespaart. Tel daar de extra dienstverlening rondom een jaarrekeningbespreking bij op en je snapt waarom ik het klanten altijd aanraad om te implementeren.”

Koppel Visionplanner met de gewenste software

Een dashboard is natuurlijk mooi, maar hoe komt Visionplanner aan de informatie en wat moet een ondernemer doen om de informatie up-to-date te houden? “Het koppelen van Visionplanner aan je boekhouding is een fluitje van een cent”, vertelt Roland. “De software is in staat om met nagenoeg alle softwarepakketten te koppelen. Denk hierbij aan Exact, Twinfield, iMUIS, King en NmbrS. Het verversen van de informatie gaat automatisch en je ziet zelfs wanneer de informatie voor het laatst is ververst.”

Actueel inzicht op ieder moment

Niet alleen Roland en zijn klanten zijn enthousiast over Visionplanner en de stuurinformatie die dit systeem biedt. Ook zijn collega’s en hun klanten merken hetzelfde. “Van collega’s hoor ik ook veel positieve geluiden over Visionplanner. Niet gek, want het biedt veel voordelen. Als ik in gesprek ben met een ondernemer, heb je het over onderwerpen waar je vaak op dat moment de actuele stand van zaken van wilt weten. Een klant van mij had laatst bijvoorbeeld een vraag over de telefoonkosten die waren gestegen. We pakten gewoon even het dashboard erbij en zoomden in op deze kostenpost. De zorg of vraag werd hiermee snel weggenomen en/of beantwoord.”

Gepersonaliseerd en afgestemd op jouw KPI’s

Concluderend is Visionplanner een tool waarmee ondernemers cijfers snel en gepersonaliseerd inzichtelijk maken. Voor de ondernemer heeft het voordelen aangezien cijfers 24/7 inzichtelijk zijn en ze eenvoudig sturen op de gewenste KPI’s. Het geeft overzicht, rust en specifieke informatie in iedere situatie.  Wil jij weten hoe jij met Visionplanner kunt starten? Neem dan contact op met Roland door te mailen naar r.knol@hendriksen.nl of te bellen naar 0546 – 62 99 00.

Terug naar overzicht

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.