Bedrijf aankopen

Ben je van plan een bedrijf aan te kopen? Mogelijk sta je voor een overname van het bedrijf waar je nu werkzaam bent of misschien wil je jouw bedrijf laten groeien door middel van buy & build. Wat jouw situatie ook is, onze experts begeleiden jou gedurende het hele proces, van overnamestrategie tot de laatste handtekening. We zorgen dat het aankoopproces soepel verloopt en jij als koper het best mogelijke resultaat behaalt.

Vrijblijvend adviesgesprek

Alles wat je moet weten

Het aankoopproces van een bedrijf verloopt doorgaans in vier fasen: voorbereiding, onderzoek, onderhandeling en afronding. In de voorbereiding bepalen we samen met jou de doelstellingen: welk type bedrijf wil je kopen? Wat is de gewenste omvang? En heb je al een bedrijf op het oog, sluit dat dan wel aan op die doelstellingen? Tevens bepalen we in deze fase wat onze financieringsmogelijkheden zijn en welke partijen de financiering verstrekken.

In deze fase identificeren we potentiële bedrijven om over te nemen. We maken een grondige analyse van de bedrijfsactiviteiten, de marktpositie, de financiële gegevens, juridische documenten en andere relevante informatie. Het doel is om inzicht te krijgen in de waarde, risico’s en groeimogelijkheden van het bedrijf. Een uitgebreid due diligence-proces is essentieel om potentiële problemen of verborgen gebreken op te sporen.

Zodra we een goed begrip hebben van het aan te kopen bedrijf beginnen we met de
onderhandelingen. Hierbij worden verschillende aspecten besproken, zoals de verkoopprijs, betalingsvoorwaarden, eventuele garanties en overeenkomsten met betrekking tot werknemers, activa en schulden. Wij streven naar een open communicatie tussen koper en verkoper, om zo tot een overeenkomst te komen die voor beide partijen gunstig is.

Zodra de onderhandelingen zijn afgerond en we een overeenstemming met de verkoper hebben bereikt, ronden we de transactie af. We stellen in samenwerking met de verkoper de definitieve koopovereenkomst op, we voeren de benodigde juridische stappen uit en ten slotte vindt de betaling en overdracht van eigendom plaats. Na de afronding van de transactie begint de integratiefase. Ook hierin kan Hendriksen Corporate Finance ondersteuning bieden.

Waarom Hendriksen?

Van het zoeken een passend bedrijf tot het realiseren van de financiering en het finaliseren van de deal, onze Corporate Finance-adviseurs staan bij alle stappen aan jouw zijde. Is het nodig om een zijstap te maken? Dan schakelen we onze accountants, jurist of fiscalisten in. Zo begeleidt het dealteam van Hendriksen Corporate Finance jou door het gehele aankoopproces, van begin tot eind.

  • Meer dan 20 jaar ervaring met bedrijfsovernames.
  • Alle disciplines onder één dak: juristen, fiscalisten, hr-adviseurs en accountants.
  • Laagdrempelig contact: dat werkt wel zo prettig.

Kom met ons in contact

Onze specialisten helpen je graag verder. Vraag direct een vrijblijvend adviesgesprek aan. Dan nemen wij contact met je op.

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Vind een vestiging in de buurt

DOE DE FINANCIERINGSCHECK

Ben je op zoek naar een bedrijfsfinanciering? Doe direct de financieringscheck en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn.