Bedrijf kopen

Het kopen van een bedrijf is een ingrijpend proces. Niet alleen omdat het omvangrijk is, maar ook omdat het vaak een belangrijke stap in je carrière betekent. Onze experts begeleiden jou gedurende het hele proces, van overnamestrategie tot de laatste handtekening. We zorgen ervoor dat het aankoopproces soepel verloopt en reiken je de handvatten aan om de juiste keuzes te kunnen maken tijdens het proces.

Vrijblijvend adviesgesprek

Alles wat je moet weten

Wil je een bedrijf kopen? Dan is het goed eerst in kaart te brengen wat je doelstelling is: wat wil je bereiken met de aankoop van een bedrijf? En welk type bedrijf past bij die doelstellingen? Wat is de gewenste omvang? Als je dit in kaart hebt gebracht, kunnen we op zoek naar geschikte bedrijven die binnen jouw financieringsmogelijkheden passen.

In deze fase gaan we op zoek naar geschikte bedrijven om over te nemen. Heb je al een bedrijf op het oog, bijvoorbeeld omdat je daar werkzaam bent? Dan bepalen we aan de hand van diverse analyses (o.a. de bedrijfsactiviteiten, marktpositie, financiële gegevens en juridische documenten) wat de mogelijkheden en risico’s van een overname zijn.

Zodra we voldoende informatie hebben verzameld en geëvalueerd, starten we met de eerste onderhandelingen met de verkoper. Ronden we de onderhandelingen succesvol af? Dan volgt hieruit een intentieverklaring (LOI), waarin we de belangrijkste voorwaarden en overeenkomsten al vastleggen. Vervolgens volgt een due diligence-onderzoek waarbij we eventuele verborgen gebreken en risico’s in kaart brengen. De resultaten hiervan nemen we mee naar de laatste onderhandelingen.

Als we een overeenstemming hebben bereikt ronden we uiteindelijk de transactie af. We stellen in samenwerking met de verkoper de definitieve koopovereenkomst op, we voeren de benodigde juridische stappen uit en ten slotte vindt de betaling en overdracht van eigendom plaats.

Waarom Hendriksen?

Van het zoeken een passend bedrijf tot het realiseren van de financiering en het finaliseren van de deal, onze Corporate Finance-adviseurs staan bij alle stappen aan jouw zijde. Is het nodig om een zijstap te maken? Dan schakelen we onze accountants, jurist of fiscalisten in. Zo begeleidt het dealteam van Hendriksen Corporate Finance jou door het gehele aankoopproces, van begin tot eind.

  • Meer dan 20 jaar ervaring met bedrijfsovernames.
  • Alle disciplines onder één dak: juristen, fiscalisten, hr-adviseurs en accountants.
  • Laagdrempelig contact: dat werkt wel zo prettig.

Kom met ons in contact

Onze specialisten helpen je graag verder. Vraag direct een vrijblijvend adviesgesprek aan. Dan nemen wij contact met je op.

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Vind een vestiging in de buurt

DOE DE FINANCIERINGSCHECK

Ben je op zoek naar een bedrijfsfinanciering? Doe direct de financieringscheck en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn.