Bedrijfsovername

Een bedrijfsovername kan zinvol zijn omdat het de mogelijkheid biedt om snel toegang te krijgen tot nieuwe markten, klantenbestanden, technologieën, of producten, waardoor de groei van het overnemende bedrijf wordt versneld. Daarnaast kan een bedrijfsovername strategische synergieën creëren, kostenbesparingen realiseren en het concurrentievoordeel vergroten. Dergelijke overnametrajecten dienen goed voorbereid te worden. We leggen je kort uit waarmee je rekening moet houden voor je een bedrijfsovername-traject start.

Vrijblijvend adviesgesprek

Alles wat je moet weten

Analyseer zorgvuldig de financiële gezondheid van het over te nemen bedrijf, inclusief de balans, winst- en verliesrekening, cashflow en schuldenpositie. Bepaal ook de juiste waarde van het bedrijf en zorg voor een passende financieringsstructuur.

Onderzoek de contracten en overeenkomsten van het over te nemen bedrijf, zoals klantcontracten, leverancierscontracten, arbeidsovereenkomsten, intellectuele eigendomsrechten, en eventuele lopende rechtszaken. Identificeer potentiële juridische risico’s en zorg voor een waterdicht overnamecontract.

Besteed ook aandacht aan de bedrijfscultuur en het personeelsbestand van het overgenomen bedrijf. Past dat bij jou en bij de huidige bedrijfsvoering? Een succesvolle integratie vereist het beheer van culturele verschillen en het opzetten van een plan om het personeel effectief te integreren en te behouden.

Een M&O-adviseur zorgt ervoor dat je tijdens het hele overnametraject voorzien bent van expertise en ondersteuning tijdens het maken van strategische keuzes. Onze adviseurs begeleiden bij het opstellen van een gedetailleerd overnameplan, onderzoeken financiële aspecten en stellen overeenkomsten op, om zo risico’s te minimaliseren en kansen te benutten. Daarnaast ondersteunen onze adviseurs bij het onderhandelen met de verkopende partij en het oplossen van mogelijke struikelblokken tijdens het traject.

WAAROM HENDRIKSEN?

Van het verkoop-klaarmaken van jouw onderneming, tot het zoeken van een koper en het finaliseren van de deal, onze Corporate Finance-adviseurs doorlopen samen met jou alle stappen. Is het nodig om een zijstap te maken? Dan schakelen we onze accountants, jurist of fiscalisten in. Zo begeleidt het dealteam van Hendriksen Corporate Finance bij elke stap in het verkoopproces.

  • We maken jouw onderneming verkoop-klaar, zo ga je optimaal de markt op;
  • We huisvesten alle benodigde expertise onder één dak: overnamespecialisten, juristen, fiscalisten, hr-adviseurs en accountants;
  • We begeleiden van het eerste idee tot de definitieve handtekening. En ook daarna.

Kom met ons in contact

Onze specialisten helpen graag verder. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan. Dan nemen wij contact met je op.

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Vind een vestiging in de buurt

DOE DE FINANCIERINGSCHECK

Ben je op zoek naar een bedrijfsfinanciering? Doe direct de financieringscheck en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn.