Waardebepaling bedrijf

Wil jij jouw bedrijf verkopen? Of juist een ander bedrijf aankopen? Dan is het van belang een grondige waardebepaling van het bedrijf te doen. Dit geeft inzicht in de financiële prestaties en gezondheid van het bedrijf en helpt je te in te schatten hoe dit zich in de toekomst kan ontwikkelen. Met die kennis heb je een stevige basis om de onderhandelingen mee in te gaan. Wil jij een waardebepaling laten doen? Hendriksen Corporate Finance helpt je verder.

Vrijblijvend adviesgesprek

Alles wat je moet weten

Er zijn verschillende methoden om de waarde van een bedrijf te bepalen, waaronder de Discounted Cash Flow (DCF)-methode. Deze gebruikt toekomstige kasstromen van het bedrijf en verdisconteert deze naar de huidige waarde om de totale ondernemingswaarde te berekenen. Men kan er ook voor kiezen een vergelijkende marktanalyse te doen, of de intrinsieke waarde van de onderneming te berekenen, om zo tot een waardebepaling te komen.

Na het kiezen van de waarderingsmethode(s) worden de verzamelde gegevens gebruikt om de berekeningen uit te voeren. Bijvoorbeeld, bij de DCF-methode worden toekomstige kasstromen geschat en verdisconteerd tegen een geschikte disconteringsvoet om de huidige waarde te bepalen. Bij de vergelijkende marktanalyse worden relevante financiële ratio’s en indicatoren van vergelijkbare bedrijven gebruikt om een schatting te maken van de waarde van het bedrijf. De intrinsieke waarde wordt bepaald door de netto activawaarde te berekenen. Dit staat gelijk aan de boekwaarde van activa minus de schulden van het bedrijf.

Bij een waardebepaling is het belangrijk om rekening te houden met de context van de waardering en eventuele beperkingen van de gebruikte methode. Een waardebepaling is uiteindelijk een inschatting en geen exacte wetenschap, dus het is belangrijk om een zekere mate van subjectiviteit en risico’s te erkennen bij het interpreteren van de resultaten. Onze adviseurs helpen je de waarde van jouw onderneming te bepalen en vervolgens een succesvol aan- of verkooptraject te doorlopen.

Waarom Hendriksen?

Van bedrijfsovernames, tot financieringen en herstructureringen. Onze Corporate Finance-adviseurs helpen jou de volgende stap te zetten in jouw ondernemerscarrière.Ondersteund door onze accountants, jurist of fiscalisten, begeleidt het team van Hendriksen Corporate Finance van eerste idee tot de afronding van jouw project. En ook daarna.

  • Meer dan 20 jaar ervaring met bedrijfsovernames;
  • Alle disciplines onder één dak: juristen, fiscalisten, hr-adviseurs en accountants;
  • Laagdrempelig contact: dat werkt wel zo prettig.

Kom met ons in contact

Onze specialisten helpen graag verder. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan. Dan nemen wij contact met je op.

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Vind een vestiging in de buurt

Doe de financieringscheck

Ben je op zoek naar een bedrijfsfinanciering? Doe direct de financieringscheck en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn.