Een goede liquiditeitspositie is essentieel voor het voorbestaan van jouw organisatie. Ontvang je voldoende geld om alle uitgaven te betalen? Het is een vraag waar ondernemers nachten van wakker liggen bij zwaar weer. Houdt jouw onderneming financieel gezond met een goed liquiditeitsbeheer. Met deze vijf maatregelen kun jij je liquiditeitspositie verbeteren.


ADVIESGESPREK AANVRAGEN

1. Tref betalingsregelingen met je leveranciers

Onderzoek de mogelijkheid om je leveranciers in termijnen te betalen. In tijden van Corona is het raadzaam om eerst de focus te leggen op leveranciers die hier minder hinder ervaren. Bij hen is de kans op succes het grootst. Uiteindelijk is een betalingsregeling ook in het belang van de leverancier dat jij niet wegvalt als klant.

2. Verhoog de kredietlimiet

Met de BMKB-regeling staat de overheid deels garant voor een lening of krediet. De overheid heeft de BMKB-regeling verruimd door de economische gevolgen van Corona. De premie voor de BMKB verlaagd en is het garantiebudget verhoogt. Dit geeft financieringsverstrekkers meer mogelijkheden om het kredietlimiet te verhogen. Dit geeft jou als ondernemer direct meer lucht in de bestedingsruimte. Bijkomend voordeel is dat er geen aflossing van toepassing is op de kredietlimiet.

3. Vraag een lening/overbruggingskrediet aan

Door de aanpassingen van het BMKB hebben banken meer opties tot hun beschikking om overbruggingskrediet te verstrekken. Qredits, een sociale kredietverstrekker, biedt de mogelijkheid voor een overbruggingskrediet tegen gunstige voorwaarden. Daarnaast kun je denken aan werkkapitaalfinanciering en (achtergestelde) leningen. Mocht jouw bedrijf over inventaris beschikken die nog niet als onderpand dienen dan kan dit worden ingebracht als onderpand.

4. Herfinanciering het vreemd vermogen

Vreemd vermogen van de onderneming herfinancieren? Het resultaat van een dergelijke herfinanciering zijn lagere rentekosten en aflossingen.

5. Verkoop een deel van de aandelen

Een andere optie is om een om deel van je aandelen te verkopen. Ga opzoek naar een goede potentiële koper en tast af of er aan beide kanten een match is. Voor een marktconforme prijs is het belangrijk om eerst de waarde van je onderneming te bepalen. Dit kan op verschillende manieren en hier vertellen we je graag meer over welke voor jou het meest geschikt is.

Je liquiditeitspositie verbeteren en voorkom liquiditeitsproblemen

Wil jij meer informatie over jij je liquiditeitspositie verbeterd? Onze collega’s Roland Knol AA en Cor Jan Verkerk RAB staan voor je klaar. Neem direct contact op door te mailen naar r.knol@hendriksen.nl of c.j.verkerk@hendriksen.nl. telefonisch zijn zij te bereiken via 0564 – 62 99 00.

 

R. (Roland) Knol AA

Kantoorleider / Accountant

C.J. (Cor Jan) Verkerk RAB

Manager Corporate Finance

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.