Wanneer kies ik voor een accountant en wanneer voor een boekhouder?

Jij als ondernemer vraagt je af: “Wanneer kies ik voor een accountant en wanneer voor een boekhouder?” Je keus is afhankelijk van meerdere zaken. Is je boekhouding bijvoorbeeld complex? Verstuur je bijvoorbeeld veel facturen, heb je veel voorraden die je moet bijhouden, lever je producten of diensten aan het buitenland? Dan is een accountant meestal een betere keus.

Heb je bijvoorbeeld een webshop, dan moet je consequent de voorraad moeten bijhouden terwijl je als zzp’er die veel in het buitenland werkt juist weer goed moet letten op de btw die geheven wordt. Afhankelijk van de grote en complexiteit van jouw boekhouding (en jouw eigen kennis) kun je ervoor kiezen een boekhouder of accountant in te schakelen. Hij of zij helpt je met de administratie op orde te brengen en te houden. bedrijfseconomisch en fiscaal gebied. Bij een accountant heb je dus de beschikking over meer specialistische kennis dan bij een boekhouder die alleen de boekhouding bijhoudt zonder een adviserende rol aan te nemen.


Leer onze ondernemers kennen!


Ben jij op zoek naar een boekhouder of accountant en wil je weten of we een match zijn? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0546 – 62 99 00 of door een e-mail te sturen naar info@hendriksen.nl. Een adviesgesprek aanvragen kan ook: klik daarvoor op onderstaande button.

ADVIESGESPREK AANVRAGEN

G.J. (Gerbert-Jan) Hendriksen AA/RB

Directie / Accountant

L.J.C. (Chris) Rikhof AA

Directie / Accountant

G. (Gerrit) Hendriksen

Directie

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.