Belastingadvies


Belasting betalen: je ontkomt er helaas niet aan. Maar door het slim toepassen van de financiële regels bespaar je veel geld. De fiscalisten van Hendriksen wijzen je graag op handige belastingfaciliteiten die betrekking hebben op jouw situatie. Je krijgt belastingadvies over inkomstenbelasting, omzetbelasting, vennootschapsbelasting, loonbelasting, schenk- en erfbelasting en meer. Uiteraard weten onze fiscale adviseurs ook alles over herstructurering, pensioen en bedrijfsopvolging. Zo werken zij samen met jou aan een gezonde, succesvolle onderneming. Nu en in de toekomst.

Adviesgesprek aanvragen

Hulp bij ondernemen in Duitsland

Doe jij zaken in Duitsland? Dan weet je dat grensoverschrijdend ondernemen niet eenvoudig is. Zakendoen in Duitsland is niet hetzelfde als in Nederland. Duitsland kent bijvoorbeeld specifieke vergunningsregels. De Arbeitnehmer-Entsendegesetz (AentG) is daar een goed voorbeeld van. Dit is een Duitse detacheringswet waarin onder meer de minimum arbeidsvoorwaarden voor grensoverschrijdende werkzaamheden zijn vastgelegd. Bij overtreding hiervan volgen hoge boetes, die je met hulp van de Hendriksen Duitsland Desk eenvoudig voorkomt.

De Hendriksen Duitsland Desk werkt voor specifieke vraagstukken samen met Hoge & Berghaus. Wekelijks is een medewerker van Hoge & Berghaus aanwezig op onze vestiging in Enschede en iedere week reist één van onze collega’s af naar Ahaus. Al vele ondernemers gevestigd nabij de Nederlands-Duitse grens zijn geadviseerd door de Hendriksen Duitsland Desk. Sluit jij je hierbij aan? Aarzel bij vragen niet om contact met ons op te nemen. Samen zorgen we ervoor dat jij succesvol onderneemt in Duitsland.

Aangifte inkomstenbelasting (Particulieren)

Worstel jij ook ieder jaar weer met de aangifte inkomstenbelasting? Ondanks dat de aangifte voor een deel vooraf is ingevuld, merken wij dat het voor veel mensen nog een ingewikkelde klus is. Om deze reden ondersteunen wij ook particulieren bij het invullen van de aangifte inkomstenbelasting. Particulieren zoals jij. Je weet hierdoor zeker dat de aangifte compleet is en dat je zoveel mogelijk geld bespaart.

Download hier de checklist om goed voorbereid met ons in gesprek te gaan.

Checklist IB 2021


HELDER ADVIES

Onze fiscalisten geven jou duidelijk advies voor de toekomst, waardoor jij inspeelt op wat komen gaat. Dit is altijd het beginpunt voor onze werkwijze, uiteraard binnen de passende en geldende wettelijke kaders. Je gaat immers pas echt stappen maken als je concrete en heldere fiscale oplossingen aangereikt krijgt. Wij adviseren je over wat er moet en kan, maar ook over wat er niet hoeft.

 PERSOONLIJKE AANPAK

Vertrouwen is de basis van elke relatie. Dankzij ons klanttevredenheidsonderzoek weten wij dat ondernemers onze persoonlijke aanpak erg waarderen. Wij zijn open en eerlijk naar jou, zodat we samen grip op jouw fiscale zaken krijgen én blijven houden. Persoonlijk contact is daarbij altijd leidend.

WEET WAAR JE AAN TOE BENT

Fiscale wet- en regelgeving is en blijft dynamisch. Onze fiscalisten houden alle wijzigingen en de gevolgen hiervan zorgvuldig voor je bij. Regelmatig bespreek je alle kansen met je adviseur en krijg je een helder beeld van de situatie. Het is belangrijk dat je weet waar je aan toe bent, zodat je nooit te veel belasting betaalt.

OPTIMALE SAMENWERKING

Om jou met elke vraag te helpen werken we samen met veel specialisten. Je hebt dus niet alleen fiscalisten tot je beschikking, maar ook financiële adviseurs, juristen, IT-specialisten en HR-professionals.

mr. H.J.C. (Dick) de Ruiter

Belastingadviseur

mr. A.W. (Sander) van Beek

Kantoorleider / Belastingadviseur

L.I. (Ingrid) Kremers RB

Belastingadviseur

mr. M.H. (Marko) Wiggers

Belastingadviseur

mr. T. (Tom) Wolt

Belastingadviseur