Ondernemers aan het woord: Philip Kampkuiper

25 oktober 2018 | Blog


Benieuwd naar wie onze klanten zijn? In “Ondernemers aan het woord” lees je met welke ondernemers wij samenwerken en wat hun drijft. In deze editie stellen we je voor aan Philip Kampkuiper. Als telg van de 4e generatie, runt Philip horecabedrijf Kampkuiper. Een echt familiebedrijf dat zich specialiseert zich in bruiloften en andere feesten.

“Als je ziet hoe een koppel elkaar een jaar later het ja-woord geeft…”

De vader van Philip was net als hij een rasechte ondernemer, hij speelde slim in op ontwikkelingen en actualiteiten die hij opmerkte. Zo zag hij dat de traditionele grote ‘Twentse bruiloft’ op z’n retour was. Bruiloften werden kleiner. In plaats van te investeren in grotere feestzalen besloten Philip en zijn vader juist te investeren in kleinere zalen. Nu hebben ze ruimte voor maximaal 200 gasten in de grootste feestzaal. Maar dat is volgens Philip niet de grootste onderscheidende factor van Kampkuiper. “Wij werken niet met vaste pakketten, maar bekijken per bruidspaar hoe we samen een onvergetelijke dag neer kunnen zetten. Een taak die hij serieus neemt en waar hij echt een kick van krijgt. Zo zegt hij: “Als je ziet hoe een koppel hier binnenkomt voor een oriënterend gesprek en elkaar een jaar later hier het ja-woord geven, dat is gewoon geweldig.

“Je moet bereid zijn het uiterste uit jezelf te halen”

Aan passie voor het vak is bij Philip geen gebrek. Dat vindt hij zelf ook één van de belangrijkste eigenschappen die je moet hebben als ondernemer. “Als je gepassioneerd bent, ben je bereid het uiterste uit jezelf te halen en neem je nooit genoegen nemen minder. Heb je dat niet? Dan kun je beter wat anders gaan doen.” Een uitspraak waarin de meeste ondernemers zich vast zullen herkennen. “Ondernemerschap vergt doorzettingsvermogen, durf en passie. Je maakt lange dagen. Dit is het aan het eind van de rit allemaal waard, maar je moet wel de weg er naartoe willen bewandelen.”

Of hij ooit in loondienst zou willen en kunnen werken? Hierop is zijn antwoord: “Ik zou het misschien wel kunnen (voor even) maar niet willen. Het eigen baas zijn heeft zoveel vrijheden en het werken zonder kaders vind ik fantastisch”.

“Ik kan Roland altijd bellen met vragen”

De samenwerking tussen Kampkuiper en Hendriksen gaat al vele jaren terug. Het familiekarakter van Hendriksen is fijn, maar vooral de grote hoeveelheid kennis en kunde is iets waar Philip erg over te spreken is. Dit geldt niet alleen op het gebied van de administratie, maar ook op het gebied van horeca, dit is voor hem een perfecte combinatie. “Ik kan bij vragen of voor advies altijd bellen met Roland, mijn vaste contactpersoon. Hij staat er altijd voor open om even mijn sparringpartner te zijn, ook al is het maar voor 5 minuutjes”, aldus Philip.

Philip is van mening dat iedereen moet doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Dat is voor hem niet zijn bedrijfsadministratie. Door de samenwerking met ons kantoor heeft Philip nu inzicht in zijn financiële cijfers, maar hoeft hij niet met tegenzin zijn eigen administratie op orde te houden. “Dat is een mooie middenweg”, zo vindt Philip.

Afsluitend vroegen we hem om één tip die hij met andere ondernemers wil delen. Zijn antwoord: “Werk hard en help elkaar als ondernemers. Als je elkaar kunt helpen, waarom niet? Wie goed doet, wie goed ontmoet.”

Adviesgesprek aanvragen

Terug naar overzicht

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.