Bedrijf overnemen

Een bedrijf overnemen kan een uitkomst zijn voor verschillende doelen. Misschien wil je het bedrijf overnemen waar je nu werkt, of misschien heb je reeds een bedrijf maar wil je een nieuwe markt betreden door een bedrijf over te nemen. Door een bedrijfsovername kun je profiteren van bestaande klantenbestanden, gevestigde merkwaarde en operationele efficiëntie. Door middel van grondig onderzoek en strategische planning helpen we jou een geschikt bedrijf te vinden en de eerste stap te zetten in dit nieuwe avontuur.

Vrijblijvend adviesgesprek

Alles wat je moet weten

Wil je een bedrijf overnemen? Dan is het belangrijk om een duidelijk doel voor ogen te hebben: wat wil je met de overname bereiken? En welk type bedrijf past bij die doelstellingen? Wat is de gewenste omvang? Hendriksen Corporate Finance helpt je om dit in kaart te brengen.

Vervolgens zoeken we bedrijven die passen in het geschetste plaatje. We bepalen aan de hand van diverse analyses (o.a. de bedrijfsactiviteiten, marktpositie, financiële gegevens en juridische documenten) wat de mogelijkheden en risico’s van een overname zijn. Mogelijk heb je al een bijvoorbeeld omdat je daar werkzaam bent? Ook dan onderzoeken we of de onderneming aansluit op jouw wensen en mogelijkheden.

Onder andere middels de DCF-methode (LINK) bepalen we de waarde van het bedrijf dat je op het oog hebt. Deze waardebepaling nemen we mee in de onderhandelingsfase. Zodra we voldoende informatie hebben verzameld en geëvalueerd, starten we met de eerste onderhandelingen met de verkoper. Bij een succesvolle onderhandeling, volgt een intentieverklaring (LOI). Daarin leggen we de belangrijkste voorwaarden en overeenkomsten al vast. Vervolgens voeren we een grondig due diligence-onderzoek uit. Hiermee brengen we eventuele verborgen gebreken en risico’s in kaart. De resultaten hiervan nemen we mee naar de laatste onderhandelingen.

De laatste onderhandelingen vinden plaats waarna alle juridische documenten worden opgesteld. Ten slotte vindt de betaling en overdracht van eigendom plaats, waarmee de bedrijfsovername is afgerond. Natuurlijk sta je er daarna niet alleen voor. Onze adviseurs zijn ook na afronding van de overname beschikbaar om te ondersteunen, bijvoorbeeld bij de integratie van meerdere bedrijven.

WAAROM HENDRIKSEN?

Van het verkoop-klaarmaken van jouw onderneming, tot het zoeken van een koper en het finaliseren van de deal, onze Corporate Finance-adviseurs doorlopen samen met jou alle stappen. Is het nodig om een zijstap te maken? Dan schakelen we onze accountants, jurist of fiscalisten in. Zo begeleidt het dealteam van Hendriksen Corporate Finance bij elke stap in het verkoopproces.

  • We maken jouw onderneming verkoop-klaar, zo ga je optimaal de markt op;
  • We huisvesten alle benodigde expertise onder één dak: overnamespecialisten, juristen, fiscalisten, hr-adviseurs en accountants;
  • We begeleiden van het eerste idee tot de definitieve handtekening. En ook daarna.

Kom met ons in contact

Onze specialisten helpen je graag verder. Vraag direct een vrijblijvend adviesgesprek aan. Dan nemen wij contact met je op.

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Vind een vestiging in de buurt

DOE DE FINANCIERINGSCHECK

Ben je op zoek naar een bedrijfsfinanciering? Doe direct de financieringscheck en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn.