Fiscaal advies

Belasting betalen: je ontkomt er helaas niet aan. Maar door het slim toepassen van de financiële regels bespaar je veel geld. De fiscalisten van Hendriksen geven fiscaal advies waardoor jij geld bespaart. Je krijgt advies over de inkomstenbelasting, omzetbelasting, vennootschapsbelasting, loonbelasting, schenk- en erfbelasting en meer. Uiteraard weten onze fiscale adviseurs ook alles over herstructurering, pensioen en bedrijfsopvolging. Zo werken zij samen met jou aan een gezonde, succesvolle onderneming. Nu én in de toekomst.

Meer informatie

Fiscaal advies

Belastingadvies gaat verder dan alleen btw-advies. Ook advies over bijtellingen, de werkkostenregeling of fiscale voordelen bij een investering wordt door onze fiscalisten gegeven.

Fiscaal investeren en optimaliseren

Heb je investeringsplannen? Neem dan een fiscalist in de armen om de diverse mogelijkheden te bespreken over de investeringsaftrek en willekeurige afschrijving. Nog te vaak maken ondernemers geen gebruik van alle mogelijkheden die er zijn bij het doen van een investering. Het is zonde om geld te laten liggen of te moeten uitgeven als dit niet nodig is.

Heb je een bestaand bedrijf? Dan is advies inwinnen over fiscale optimalisatie een echte must, hierdoor haal je het maximum uit je inkomsten. Door de winstverwachtingen te analyseren onderneem je samen met jouw adviseur tijdig fiscale acties, zodat je maximaal gebruik maakt van fiscale voordelen. De groei van je onderneming brengt dan geen verrassingen met zich mee, zoals onverwacht hoge belastingaanslagen. Hieronder staan een aantal onderdelen die we analyseren in het fiscale advies:

Loonbelasting

  • Heb jij personeel in dienst? Dan heb je wellicht vragen over loonheffingen of grensoverschrijdende werkzaamheden van je personeel. Jouw adviseur laat je zien waar je aan moet denken en hoe je de fiscale wet- en regelgevingen slim kunt inzetten, zodat je hier maximaal van profiteert.

 Aangifte schenk- en erfbelasting

  • Erf je een bepaald bedrag of wil je een bedrag schenken aan bijvoorbeeld je kinderen? De kans is groot dat je hier vragen over hebt. Er zijn namelijk specifieke wet- en regelgevingen op dit gebied. Welke keuzes moet je wel maken, maar belangrijker nog, welke juist niet? Met de kennis van je fiscale adviseur erf of schenk je met meer belastingvoordeel. Hierdoor houd jij meer van een erfenis over, of houdt diegene aan wie je schenkt meer over.

Bijtelling en auto van de zaak

  • Bij een auto van de zaak komen zaken kijken als motorrijtuigenbelasting, bpm en bijtelling. Weet jij wat de regels en uitzonderingen zijn en hoe je ervoor zorgt dat jij en jouw medewerkers fiscaalvriendelijk rijden? De kennis van jouw financieel adviseur komt hierbij goed van pas.

Werkkostenregeling (WKR)

  • Je past verplicht de werkkostenregeling (WKR) toe. Door hier slim mee om te gaan, behaal je fiscaal voordeel. Onze belastingadviseurs ondersteunen jou bij het optimaal benutten van deze regeling.

Succesvolle bedrijfsoverdracht

Je bedrijf overdragen doe je in het algemeen maar eenmalig. In dit complexe traject komen veel fiscale regelingen voorbij. Denk hierbij aan de inkomstenbelasting met doorschuiffaciliteit bij een overdracht, aan een aandelenfusie of aan een juridische splitsing. Maar vergeet ook niet de vennootschapsbelasting en één van de daar bijbehorende doorschuiffaciliteiten: de bedrijfsfusiefaciliteit. Jouw belastingadviseur maakt een compleet bedrijfsovernameadvies op maat waarin rekening wordt gehouden met alle fiscale aspecten. Uitgangspunt is dat hoe minder belasting je bij de bedrijfsoverdracht betaalt, hoe groter de kans is op succes en meer rendement.

Fiscale zekerheid

Heb je fiscale vraagstukken en wil je fiscaal advies? Neem dan contact op met één van onze fiscale adviseurs door te bellen naar 0546 – 62 99 00 of te mailen naar info@hendriksen.nl.

mr. A.W. (Sander) van Beek

Kantoorleider / Belastingadviseur

L.I. (Ingrid) Kremers RB

Belastingadviseur

mr. M.H. (Marko) Wiggers

Belastingadviseur

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.