Kampkuiper Bistro | Doen waar ik goed in ben


Hendriksen ontzorgt veel ondernemers. Wij leren graag deze ondernemers beter kennen. Daarnaast willen we ook jullie kennis laten maken met de ondernemers die wij ondersteunen. In deze eerste editie van “Ondernemers aan het woord” stellen we je graag aan Philip Kampkuiper voor. Philip is de 4e generatie dat het horeca bedrijf Kampkuiper runt. Een echt familiebedrijf dus. Ze richten zich vooral op bruiloften, feesten en ontvangen veel gasten op hun prachtige terras.

Iedereen moet zich thuis voelen bij ons, hier hoef je niet extra netjes te doen.

De vader van Philip was net als hem een rasechte ondernemer, hij anticipeerde op ontwikkelingen die hij opmerkte en maakte hierin slimme keuzes. Een voorbeeld hiervan is het minder worden van echte grote Twentse bruiloften. Hij heeft er dan ook bewust voor gekozen om Kampkuiper te voorzien van wat kleinere zalen in plaats van te investeren in grotere feestzalen. Nu hebben ze ruimte voor maximaal 200 gasten in de grootste feestzaal. Volgens Philip is zijn grootste onderscheidende factor – als je kijkt naar de bruiloften die hij verzorgt – dat hij echt van het begin tot het einde betrokken is bij het bruidspaar. Belangrijk is hierbij dat je goed weet wat het bruidspaar wil en dat je flexibel bent in wat je aanbiedt, zo zegt hij. Hij werkt niet met vaste pakketten voor bruiloften, maar bekijkt echt per koppel dat wil trouwen hoe hij hen kan helpen om hen de dag van hun leven te bezorgen. Een taak die hij serieus neemt en waar hij echt een kick van krijgt. Zo zegt hij: “Als je ziet hoe een koppel hier binnenkomt voor een oriënterend gesprek en een jaar later elkaar het ja-woord geven in een setting hoe zij zich dit voorgesteld hadden, dat is gewoon geweldig. Hier krijg ik zo’n kick van en ik vind het dan ook super om na de tijd het bruidspaar te spreken en te horen dat dit helemaal was hoe zij het wilden”.

Aan het enthousiasme van Philip kun je echt de passie voor zijn werk en bedrijf merken. Zijn gedrevenheid en enthousiasme zijn eigenschappen waar hij van vindt waar je als ondernemer over moet beschikken. “Je moet nooit genoegen nemen met minder, als je niet het uiterste van jezelf verwacht, dan kun je beter wat anders gaan doen”. Een uitspraak waarin de meeste ondernemers zich vast zullen herkennen. Ondernemerschap vergt doorzettingsvermogen, durf en passie. Je maakt lange dagen, dit is het aan het eind van de rit allemaal waard, maar je moet wel de weg er naartoe willen bewandelen als ondernemer.

 

Of hij ooit in loondienst zou willen en kunnen werken? Hierop is zijn antwoord: “Ik zou het misschien wel kunnen (voor even) maar niet willen. Het eigen baas zijn heeft zoveel vrijheden en het werken zonder kaders vind ik fantastisch”. De samenwerking tussen Kampkuiper en Hendriksen gaat al vele jaren terug. Het familiekarakter van Hendriksen is fijn, maar vooral de grote hoeveelheid kennis en kunde is iets waar Philip erg over te spreken is. Dit geldt niet alleen op het gebied van de administratie, maar ook op het gebied van horeca, dit is voor hem een perfecte combinatie. “Ik kan bij vragen of voor advies altijd bellen met Daniël of Janny en zij staan altijd open om even mijn sparringpartner te zijn” aldus Philip.

Philip is van mening dat iedereen moet doen waar je goed in bent of wat je leuk vindt, en dat is voor hem niet de administratie. Er is nu volgens hem een goede middenweg waarin hij inzicht heeft in zijn financiële cijfers en dat hij vanuit hier zijn bedrijf kan sturen, maar dat hij niet met tegenzin zijn eigen administratie op orde moet houden.

Afsluitend vroegen we hem om één tip die hij met andere ondernemers wil delen. Zijn antwoord: “Werk hard en help elkaar als ondernemers. Als je elkaar kunt helpen, waarom niet? Wie goed doet, wie goed ontmoet.”

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Hendriksen ondersteund veel Horeca-bedrijven. Wij hebben ervaren Horeca specialisten die je kunnen helpen met al je vraagstukken. Mensen die zelf ook ervaring hebben in de praktijk is wel zo prettig. Mensen die niet alleen maar theoretische kennis hebben, maar ook op de Horeca werkvloer hebben gestaan. Wil jij weten hoe jij kunt beginnen met het halen van meer rendement uit jouw Horeca onderneming? Doe dan de rendementsscan, of neem contact op met Daniël via d.vanbroeck@hendriksen.nl.

RENDEMENTSSCAN AANVRAGEN

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.