Hendriksen Corporate Finance begeleidt aandeelhouders groen gasinstallatie in verkoop aan Engie

16 april 2024 | Kantoornieuws


Tubbergen, 16 april – De overname-adviseurs van Hendriksen Corporate Finance hebben de aandeelhouders van Agro-Energie Hardenberg, verwerker van biomassa tot groen gas, begeleid bij de verkoop van hun aandelen aan energieleverancier ENGIE. De transactie bestempelt voor Agro-Energie Hardenberg het succes van de innovatieve onderneming die zij in 2002 startten. Met de overname versterkt ENGIE op haar beurt haar positie als leverancier van groen gas in Europa. Het zijn ENGIE’s eerste productie-installaties voor groen gas in Nederland.

Agro-Energie Hardenberg zette begin jaren 2000 als één van de eerste in Nederland op grote schaal een groen gasinstallatie op. Na jarenlang zelfstandig op de energiemarkt actief te zijn geweest, besloten de aandeelhouders hun aandelen te verkopen, waarvoor zij in de zomer van 2023 Hendriksen Corporate Finance in de arm namen.

Cor Jan Verkerk, manager Corporate Finance bij Hendriksen, licht de transactie toe: “Een fascinerend overnametraject, waarbij op financieel, fiscaal, juridisch én technisch vlak verdieping werd gezocht. Met behulp van het dealteam, bestaande uit Mick Bos en Arnoud de Lange namens Hendriksen en Tom Pool en Marc van Rijnsoever namens KienhuisHoving, hebben we de aandeelhouders kunnen begeleiden tot een succesvolle verkoop van aandelen.”

Voor kopende partij ENGIE vertegenwoordigt de overname een belangrijke stap in het behalen van haar duurzaamheidsdoelstellingen. Ook loopt de energieleverancier hiermee vooruit op aankomende wet- en regelgeving, die haar verplicht groen gas bij te mengen in het Nederlandse aardgasnet.

Terug naar overzicht

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.