Hoe een foutje in een managementovereenkomst bijna een naheffing kostte

21 maart 2024 | Lonen


De inspecteur heeft aan een bv naheffingsaanslagen loonheffingen opgelegd vanwege vermeende privaatrechtelijke dienstbetrekkingen met twee bestuurders, die via een houdstermaatschappij werkzaamheden verrichtten voor de bv. Het bezwaar van de bv tegen de naheffingsaanslagen en de boetes is ongegrond verklaard. In beroep bij de rechtbank zijn de naheffingsaanslagen verminderd, maar de boetebeschikking bleef staan. Hoger beroep bij het hof leidde tot vernietiging van de uitspraak van de rechtbank. De Hoge Raad heeft de uitspraak van het hof vernietigd en de zaak verwezen naar Hof Den Bosch. Hoe oordeelde het hof in deze zaak? 

Verzekeringsplicht voor bestuurders?

Centraal stond de vraag of de bestuurders verplicht verzekerd waren voor werknemersverzekeringen en of er sprake was van een fictieve dienstbetrekking met de bv. Het antwoord hierop hangt af van de rechtsverhouding tussen partijen, met name of er sprake is van arbeidsovereenkomsten. De inspecteur beweerde dat de bestuurders eigenlijk als werknemers van de bv moesten worden gezien, vooral omdat de houdstermaatschappijen feitelijk maar één werknemer hadden en de werkzaamheden voor de bv in de praktijk ook door deze personen werden verricht. Hij wees op een artikel in de managementovereenkomst dat sprak over een “arbeidsovereenkomst” en beschouwde de ontvangen managementvergoedingen daarom als loon. De inspecteur voerde verder aan, dat beide bestuurders onder gezag en toezicht van de algemene vergadering van aandeelhouders stonden.

Conclusie

Hof Den Bosch besliste echter dat er geen sprake was van een arbeidsovereenkomst met de bv, gezien de bestuurders al een arbeidsovereenkomst met hun eigen houdstermaatschappijen hadden. Dit onderstreept hoe essentieel de details van juridische documenten zijn in belastingzaken. Een klein detail in de managementovereenkomst kon hier grote gevolgen hebben gehad. Twijfel je over de inhoud van jouw eigen managementovereenkomst(en). Neem contact met ons op of bespreek het met jouw adviseur.

Terug naar overzicht

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.