Accountantscontrole


Bij de accountantscontrole controleert jouw accountant of de jaarrekening een juist beeld geeft van de financiële positie van jouw organisatie. Ook stelt hij vast of de jaarrekening voldoet aan wet- en regelgeving. Dit is niet alleen voor jou waardevol, maar ook voor je stakeholders, zoals aandeelhouders, crediteuren en banken. Samen met je adviseur bekijk, evalueer en optimaliseer je vervolgens de bedrijfsprocessen zoals je besturende-, primaire- en ondersteunende processen om je resultaat te verbeteren. Hierdoor herken je risico’s en kansen, zodat je hier proactief op kunt inspelen.

Adviesgesprek aanvragen

 “Is mijn organisatie controleplichtig?”

Allereerst bekijkt je financieel adviseur of jouw organisatie controleplichtig is. Maar ook als er wettelijk gezien geen controleplicht is, kan het goed zijn om een zogenaamde vrijwillige controle uit te voeren. Dit geeft jou namelijk meer zekerheid over de getrouwheid van de jaarrekening en de kwaliteit van jouw administratie.

Zoals je van ons mag verwachten hanteren wij hierbij de hoogste standaarden als het gaat om kwaliteit, integriteit en onafhankelijkheid. Hendriksen is participant in de Stichting Audit Only, een groep accountantskantoren die kennis uitwisselt en periodiek samenkomt om cases te bespreken. Vanuit deze stichting wordt de accountantscontrole uitgevoerd en wordt de verklaring afgegeven. Het is dus naast het uitvoeren van de controle een grote denktank, waar jouw financieel adviseur kennis uithaalt, zodat jullie samen gegronde keuzes kunnen maken op basis van feiten en ervaringen.

Hendriksen, de accountant voor iedere branche en sector

Iedere onderneming vraagt om een persoonlijke aanpak – iedere branche of sector is namelijk anders. Zo hebben organisaties in de bouw andere uitdagingen dan zorginstellingen of agrariërs. Ben je benieuwd wat Hendriksen specifiek voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem contact op met ons door te bellen naar 0546 – 62 99 00 of te mailen naar info@hendriksen.nl. Vraag daarnaast eenvoudig een vrijblijvend adviesgesprek aan via de onderstaande knop.

ADVIESGESPREK AANVRAGEN

Wanneer ben je controleplichtig?

  • Je hebt een balanstotaal van meer dan € 6 miljoen;
  • Jouw bedrijf heeft een omzet van meer dan € 12 miljoen;
  • Je hebt meer dan 50 werknemers in dienst.

D. (Dennis) Priekaar AA

Accountant / Adviseur MKB

A.D. (Arnoud) de Lange AA

Adviseur MKB