Overname van aandelen


Wil je een bedrijfsovername gaan plegen? Bedenk dan vooraf of je aandelen wilt overnemen. De overname van aandelen kunnen fiscale consequenties met zich meebrengen.  Je kunt bij een bedrijfsovername ervoor kiezen om de aandelen over te nemen of alleen de activa en passiva. Wij zijn hebben specialisten die zich volledig toespitsen op dit onderwerp. Hoe bereken je de waarde van aandelen? Als je een onderneming wilt kopen of verkopen is het noodzakelijk om een waardebepaling te doen. Lees er meer over op deze pagina.

Rendementsscan aanvragen

Wil je een bedrijfsovername gaan plegen?

Bedenk dan vooraf of je aandelen wilt overnemen. De overname van aandelen kunnen fiscale consequenties met zich meebrengen.  Je kunt bij een bedrijfsovername ervoor kiezen om de aandelen over te nemen of alleen de activa en passiva.

Koop je alle aandelen? Dan koop je de gehele onderneming, inclusief schulden, rechten, plichten en contracten met leveranciers personeel etc. Als verkoper heb je natuurlijk het liefst een overname waarbij alle aandelen worden gekocht door de kopende partij. In dit geval ben je als verkoper overal vanaf.

Soms kiest een koper ervoor  om alleen de activa te kopen. Dit is meestal omdat de koper de betaalde goodwill fiscaal niet mag afschrijven. Bij een bedrijfsovername met aandelendeals is het voornamelijk het feit dat je alles overneemt, dus zowel schulden als contracten met derde partijen en personeel. Heb je een gewild bedrijf, dan kun je dit als een harde eis op tafel leggen. De onderhandeling is dan erg belangrijk en het in de armen nemen van een specialist die jouw belangen kan behartigen is hierbij essentieel. Samen kunnen jullie kijken naar wat jij wil halen uit de onderhandeling en onder welke voorwaarden je bereidt bent om de deal te sluiten.

Hendriksen Corporate Finance

Wij ondersteunen veel ondernemers die een bedrijf willen kopen of verkopen. Vraagstukken als deze zijn complex en vergen veel specialisme. Het kopen of verkopen van een onderneming is een grote stap die niet onderschat moet worden. Wij zijn hebben specialisten die zich volledig toespitsen op dit onderwerp. Wil je weten hoe wij je kunnen helpen en begeleiden als je een dergelijke aan- of verkoop wilt doen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0546- 629 900 of door te mailen naar c.j.verkerk@hendriksen.nl. Cor-Jan is onze specialist als het gaat om bedrijfsfinancieringen en bedrijfsovernames.

Adviesgesprek aanvragen

C.J. (Cor Jan) Verkerk RAB

Manager Corporate Finance

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.